Διαπόντιοι Νήσοι: Τα ιδιαίτερα νησιά του Ιονίου (Μέρος Β’)

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας πάμε να ανακαλύψουμε τα άλλα δύο νησάκια του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων.

This slideshow requires JavaScript.

Ερείκουσσα

Βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων βόρεια από τη Κέρκυρα και αποτελεί το βορειότερο από τα Διαπόντια νησιά. Το νησί είναι καταπράσινο και προσφέρεται για ήσυχες αποδράσεις με τις κυριότερες παραλίες του να είναι στο Πόρτο και το Μπραγκίνι. Λέγεται πως οφείλει το όνομα της στον θάμνο Ρέικι, από τους οποίους είναι γεμάτο το νησί και οι οποίοι ανθίζουν τον Οκτώβριο. Υπέροχο σημείο του νησιού είναι το Πέρα Κάτεργο που καλύπτεται από πέτρα, που αποτελούσε πολύτιμη πρώτη ύλη για τις ανάγκες του νησιού τον περασμένο αιώνα και η θέα που προσφέρει σήμερα είναι μεν άγρια αλλά σου κόβει την ανάσα. Κατάφυτο από ελαιώνες και ακαταμάχητη γαλαζοπράσινη θάλασσα δελεάζουν και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό ταξιδιώτη.

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τον οικισμό Πόρτο που φημίζεται για τις εντυπωσιακές αμμουδιές του.

This slideshow requires JavaScript.

Μαθράκι

Πρόκειται για το μικρότερο από τα τρία νησάκια στο σύνολο. Έχει έκταση μόλις 3 τ.χλμ και τοποθετείται δυτικά της Κέρκυρας, απέχοντας μόλις 4,5 ναυτικά μίλια από τον Άγιο Στέφανο. Λιμάνι του είναι οι Πλάκες και στις άκρες του νησιού έχει τα όμορφα χωριουδάκια του το Άνω και το Kάτω Mαθράκι. Το τοπίο στολίζεται ειδυλλιακά με πυκνή βλάστηση όπως και η Ερείκουσσα και πλαισιώνεται από τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά που την το αγκαλιάζουν. Διαθέτει καφέ, εστιατόρια και ταβερνάκια καθώς και δύο ξενοδοχεία για διαμονή και διανυκτέρευση. Ακόμη και εδώ θα βρούμε υπέροχες παραλίες με την πιο μαγευτική από όλες να είναι το Πορτέλο με ρηχά, ζεστά νερά που μας προσκαλούν να βουτήξουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αξίζει ακόμη να επισκεφτούμε: τον όρμο Φύκι, την νησίδα Τραχιά, τον παλιό λιμένα με τον γραφικό οικισμό αλλά και τις Απιδιές με το μικρό γραφικό λιμανάκι του.

Κλείνοντας, τα Διαπόντια Νησάκια είναι πραγματικά τα ακατέργαστα διαμαντένια νησιά του Ιονίου που διαθέτουν, χαρακτήρα, απίστευτο φυσικό περιβάλλον και ονειρεμένες ακρογιαλιές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας.

Πάρτε μαζί τα απολύτως απαραίτητα, την καλύτερη σας διάθεση και ξυπνήστε το περιπετειώδες ενδιαφέρον σας και υποσχόμαστε οι διακοπές στα Διαπόντια Νησιά θα σας μείνουν για πάντα αξέχαστες!

Εκ μέρους της Ομάδας Say Greece,
Ιωάννα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.