3 Πασχαλινοί προορισμοί για εκδρομή

Καρπενήσι

Για τους λάτρεις της φύσης το Καρπενήσι αποτελεί την top επιλογή. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, στη ΝΔ πλευρά του Βελουχιού σε υψόμετρο 960 μέτρα. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων.

Καρπενήσι.jpg

Τις μέρες του Πάσχα το Καρπενήσι σφύζει από ζωή και προσφέρει τη δυνατότητα να γίνετε μέρος των παραδοσιακών εθίμων που ξεκινούν την Μεγάλη Εβδομάδα και κορυφώνονται την ημέρα του Πάσχα.

Μια πραγματική απόδραση στη φύση που θα ικανοποιήσει από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές.


Βόλος

Αν δεν αγαπάτε την ηρεμία και σας αρέσει να περπατάτε μέσα στο κόσμο και να απολαμβάνετε τα καλά της πόλης, τότε η πρωτεύουσα της Μαγνησίας μπορεί να σας προσφέρει έντονες συγκινήσεις και μια αξέχαστη εμπειρία. Τις ημέρες του Πάσχα ο Βόλος είναι μια πόλη με πολύ έντονους ρυθμούς καθώς ντόπιοι και επισκέπτες ξεχύνονται στους δρόμους προς αναζήτηση του καλύτερου τσιπουράδικου.

Βόλος.jpg

Η νηστεία της Σαρακοστής επιβάλλει θαλασσινά και φυσικά δεν υπάρχει άλλος τόπος πιο κατάλληλος, αφού ο Βόλος είναι η πόλη των τσιπουράδικων. Ο περίπατος στην παραλία είναι ότι πρέπει για τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε σε 1 από τις πιο έντονες στιγμές της Ορθοδοξίας, αφού συγκεντρώνονται στην παραλία οι επιτάφιοι από τις 3 μεγαλύτερες ενορίες της πόλης και σε κλίμα κατάνυξης ψάλλεται το «Ω γλυκύ μου έαρ».


Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα είναι ακόμα μια γραφική πόλη με όμορφα σοκάκια και φυσικά τη λίμνη, η οποία μπαίνει ψηλά στη λίστα των προορισμών που θα σας κάνει να ξεφύγετε από τη καθημερινότητά σας.

Lake-of-Ioannina.jpg

Το Πάσχα αναβιώνουν πολλά ηπειρώτικα έθιμα, όπως τα κάλαντα του Λαζάρου και η περιφορά του Επιταφίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Φυσικά μαζί με το αρνί μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τις ξακουστές ηπειρώτικες πίτες με το παραδοσιακό φύλλο. Μπορείς να βρεις οικονομική διαμονή για την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων εδώ.

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.