Αποδράστε στη Ναύπακτο

Οι αποδράσεις σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, τώρα ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη φορά έχουν τεράστια σημασία για όλους. Ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αποστασιοποίησης και περιορισμού της οποιαδήποτε κυκλοφορίας με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας, μια εκδρομή μπορεί να μας τονώσει το ηθικό και να μας φτιάξει τη διάθεση.

This slideshow requires JavaScript.

Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε έναν καταπράσινο προορισμό κοντά στην πρωτεύουσα που σίγουρα πρέπει να προσμετρηθεί στις επιλογές σας και σύντομα να τον επισκεφθείτε. Ο λόγος για την Ορεινή Ναυπακτία που τοποθετείται στην περιφερειακή ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας. Η Ναύπακτος είναι μια πόλη της Ελλάδας που εκτείνεται από τους πρόποδες της Πίνδου, με σημείο σταθμό το κάστρο της και τα τείχη του που φτάνουν ως τον Κορινθιακό κόλπο.

Έχει ιστορική σημασία για την χώρα μας και αυτό αποτυπώνεται από τα πολυάριθμα διάσπαρτα μνημεία της. Το όνομα της το οφείλει στις λέξεις ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει κατασκευάζω πλοίο, αφού για πρώτη φορά εμφανίζεται το 1104 π.Χ. με τους Δωριείς όπου τη χρησιμοποίησαν για να κατασκευάσουν πλοιάρια, οπότε και το «Ναύπακτος» έμεινε κληρονομιά.

Nafpaktos-town

Είναι μια γραφική πόλη με αμέτρητες όμορφες γειτονιές και φιλόξενους κατοίκους, ιστορικές τοποθεσίες με βενετσιάνικο αέρα αλλά και κρυστάλλινα νερά που σε μαγεύουν.

  • Με κατεύθυνση βόρεια έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε την Ορεινή Ναυπακτία με τα πανέμορφα χωριά της μέσα στην φύση και ανάμεσα σε ονειρεμένα μονοπάτια. Το φυσικό της περιβάλλον συντελείται από πυκνά δάση ελάτων και οξιών καθώς και τον ποταμό Εύηνο και την λίμνη του που συμπληρώνουν το ειδυλλιακό τοπίο.
  • Για κάθε φυσιολάτρη αποτελεί ιδανικό προορισμό διότι οι δραστηριότητες που μπορεί κανείς να οργανώσει και να αναμειχθεί με την φύση είναι αναρίθμητες. Πέρα από αθλητικές δραστηριότητες όπως κανό-καγιάκ και ράφτινγκ στον ποταμό, οι περιπατητικές διαδρομές στα μονοπάτια, η ορειβασία, το ποδήλατο βουνού και ιππασία είναι μερικές από τις επιλογές κάθε επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει.
  • Όλα τα χωριά που την απαρτίζουν αμφιθεατρικά έχουν την τιμητική τους σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο για τις ομορφιές και τις δραστηριότητες που προφέρουν αλλά και για την τοπική παραδοσιακή κουζίνα τους και τα έθιμα τους.
  • Η γιορτή του τσίπουρου και του κάστανου προσελκύει κάθε χρόνο πληθώρα επισκεπτών και μαζί με τα φοβερά μαγειρευτά φαγητά, τις παραδοσιακές πίτες και τα ζουμερά ψητά τους, δημιουργούν στον επισκέπτη μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες που θα παραμείνουν στην μνήμη τους για πολύ καιρό.

This slideshow requires JavaScript.

Η Ναύπακτος είναι μέρος για όσους αγαπούν την ιστορία, τη φύση, τις εξωτερικές δραστηριότητες και την άριστη παραδοσιακή κουζίνα. Το μέρος προφέρεται για μονοήμερες εκδρομές ή και για διανυκτερεύσεις μιας και έχει αρκετά καταλύματα. Επιστρατεύστε τη καλύτερη σας διάθεση και τη δίψα για περιπέτεια, προσκαλέστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ετοιμαστείτε για μοναδικές στιγμές απόδρασης στην πανέμορφη Ορεινή Ναυπακτία.

Εκ μέρους της Ομάδας Say Greece,
Ιωάννα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.