Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα (Μέρος Β’)

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, ερχόμαστε να προσθέσουμε 3 ακόμη δημοφιλείς προορισμούς, σύμφωνα με παγκόσμιες κριτικές, στην Ελλάδα.

Μύκονος

•   Από τις πρώτες επιλογές των τουριστών δεν θα μπορούσε να λείπει η Μύκονος. Το νησί των ανέμων ίσως το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Το όνομα της το οφείλει κατά την μυθολογία στον ήρωα Μύκονο, γιο του βασιλιά της Δήλου Άνιου, γιός του Απόλλωνα και της νύμφης Ροιούς, κόρη του Διονύσου. Η Μύκονος ήταν από τα πρώτα νησιά της χώρας που ανέπτυξαν τον τουρισμό και μέχρι και σήμερα κατέχει από τις πρώτες θέσεις στις επιλογές των ταξιδιωτών. Η Μύκονος κατακλύζεται με γραφικά σοκάκια και πανέμορφες παραλίες αλλά και πολλά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείς. Η τοπική κουζίνα αποτελείται από μεσογειακά προϊόντα, με διάσημες συνταγές όπως τη κοπανιστή, τα λουκάνικα Μυκόνου και τα μυκονιάτικα αμυγδαλωτά.

This slideshow requires JavaScript.

Κρήτη

•   Συνεχίζουμε με ένα ακόμη τουριστικό νησί της Ελλάδας, τη Κρήτη. Είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της χώρας και τοποθετείται στο νότιο άκρο του Αιγαίου Πελάγους. Πρόκειται για ένα νησί ορεινό με άγρια ομορφιά πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα. Η Κρήτη είναι η γενέτειρα του βασιλιά των Ολυμπίων Θεών και του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού καθώς είναι πλούσια με αρχαιολογική και μυθολογική ιστορία που αντικατοπτρίζεται στα αρχαία ερείπια και τα πολιτιστικά αξιοθέατα. Έχει γοητευτική ατμόσφαιρα λόγω του παλαιού ενετικού λιμανιού της πόλης των Χανίων, φρούρια και μοναστήρια στην πόλη του Ρεθύμνου. Μοναδικότητα στον τόπο προσφέρουν τα μινωικά ερείπια των Μαλίων όπου χρονολογούνται από το 1900 π.Χ. και το μαγευτικό όρος Ίδα ή Ψηλορείτης που λέγεται ότι είναι σπίτι στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας. Έχει εκπληκτική παραδοσιακή κουζίνα αλλά και την ρακί (τσικουδιά), παραδοσιακό ποτό που σερβίρεται σα καλωσόρισμα.

This slideshow requires JavaScript.

Κέρκυρα

•   Κλείνοντας από τις τοπ επιλογές των επισκεπτών στη χώρα μας είναι ένα ακόμη νησί, η Κέρκυρα ή Corfu όπως την αποκαλούν οι ξένοι. Είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Είναι ιστορικό νησί από πολλές απόψεις μιας και έχει αρκετά ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα όπως το Αχίλλειο παλάτι, το Μον Ρεπό, τα Φρούρια ενώ κατέχει και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Χαρακτηρίζεται από έντονο βενετσιάνικο στοιχείο και υπέροχες γαλαζοπράσινες και αμμουδερές ακρογιαλιές της. Επιπλέον διαθέτει άριστη γαστρονομική κληρονομιά με αγνά ελληνικά προϊόντα και συνταγές όπως το σοφρίτο και η παραδοσιακή παστιτσάδα αλλά και υπέροχα κρασιά από τοπικούς αμπελώνες. Από κάθε άποψη αξίζει η επίσκεψη σε αυτό το πανέμορφο και πληθωρικό νησί.

This slideshow requires JavaScript.

Τα νησιά της Ελλάδας έχουν την τιμητική τους στις επιλογές των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο όμως κάθε γωνιά της χώρας μας ξεχειλίζει από ομορφιά και ιστορία που σίγουρα έχουν την δύναμη να δώσουν σε κάθε ταξίδι μοναδικό χρώμα και άρωμα Ελλάδας που θα μείνει αξέχαστο σε κάθε επισκέπτη.

Εκ μέρους της Ομάδας Say Greece,
Ιωάννα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.