Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα (Μέρος Α’)

Η Ελλάδα σύμφωνα με παγκόσμιες κριτικές είναι από τις ομορφότερες χώρες και κάθε χρόνο υποδέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες στις πύλες της. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία είναι μια χώρα που συνδυάζει την σημαντική ιστορική κληρονομιά της με τις ονειρικές πανέμορφες τοποθεσίες της σχεδόν μαγικά. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν κορυφαίους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στην χώρα μας.

Σαντορίνη

Στη πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ηφαιστειακά νησιά των Κυκλάδων και τοποθετείται στο νότιο τμήμα του Αιγαίου Πελάγους. Το όνομα της προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Σάντα Ιρίνα) η οποία υπήρχε στο νησί.

This slideshow requires JavaScript.

Είναι ευρέως γνωστή για το ηφαίστειο και την πανέμορφη καλντέρα που δημιουργήθηκε μετά την υποχώρηση του εδάφους αλλά και για την αμπελοκαλλιέργεια που αποτελεί σημαντικό τομέα της αγροτικής παραγωγής στο νησί. Χαρακτηριστικά είναι και τα θολωτά και λαξευμένα λευκά σπίτια της που σε συνδυασμό με την απέραντη θέα της θάλασσας πλαισιώνουν το τοπίο μαγικά.

Επιπλέον, φημίζεται για την τοπική παραδοσιακή κουζίνα που απαρτίζεται από πιάτα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μεσογειακή διατροφή. Η φάβα Σαντορίνης, τα ντοματίνια και η κάπαρη είναι από τα σημαντικότερα τοπικά προϊόντα που σε συνδυασμό με τα διάσημα κρασιά της προσφέρουν εκρηκτικές γευστικές απολαύσεις σε κάθε επισκέπτη.

Μετέωρα

Ο επόμενος προορισμός τοποθετείται βόρεια της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα στο ΒΔ όριο της Θεσσαλικής πεδιάδας κοντά στα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Αναφερόμαστε στα Μετέωρα που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προστατευόμενη τοποθεσία ως βιότοπος του Natura 2000. Το σύμπλεγμα από τους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη που υψώνονται στην ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό με το άγριο και απροσπέλαστο τοπίο, αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για τους χριστιανούς ασκητές που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πριν από πολλά χρόνια.

This slideshow requires JavaScript.

Το όνομα τους προέρχεται από τον κτήτορα της μονής Μεγάλου Μετεώρου, τον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, ο οποίος ονόμασε «Μετέωρο» τον Πλατύ Λίθο στον οποίο ανέβηκε πρώτη φορά το 1344. Σήμερα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για επισκέπτες από όλον τον κόσμο και προσφέρει απίθανες πεζοπορικές διαδρομές που θα μαγέψουν κάθε ταξιδιώτη. Αξίζει η επίσκεψη στις μονές που δέχονται επισκέπτες αλλά και στις γύρω περιοχές μιας και όλη η διαδρομή και η θέα θα σας ανταμείψει στο έπακρο.

Ζάκυνθος

Δημοφιλής, επίσης προορισμός της χώρας μας είναι η Ζάκυνθος και ανήκει στο σύμπλεγμα των Επτανήσων στο Ιόνιο Πέλαγος. Κατά την αρχαιότητα ο Όμηρος την αναφέρει σαν Υλήεσσα δηλαδή δασώδη αλλά πήρε το όνομα της από τον πρώτο αποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου. Είναι ευρέως γνωστή για τα γαλαζοπράσινα νερά της αλλά και την διάσημη παραλία του Ναυαγίου και αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους – Μονάχους. Γι’ αυτό και στο νησί ιδρύθηκε για την προστασία τους, στο κόλπο του Λαγανά, το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο.

This slideshow requires JavaScript.

Νησί με ιδιαίτερη βενετσιάνικη κουλτούρα με μοναδικά αξιοθέατα σημαντικής ιστορίας, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, δάση και ατέλειωτες αμμουδιές που σε συνδυασμό με την νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα της θα κάνουν την διαμονή σας αλησμόνητη.

Μείνετε συντονισμένοι διότι σας επιφυλάσσουμε τρεις ακόμη μοναδικούς προορισμούς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στην χώρα μας.

Εκ μέρους της Ομάδας Say Greece,
Ιωάννα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.