7 κανόνες για τις διακοπές

Διακοπές ίσον με ξεγνοιασιά, ξεκούραση, μπάνια, καλό φαγητό και ότι άλλο επιθυμείτε. Ποιος είπε όμως ότι στις διακοπές, δεν μπορούμε να έχουμε μικρούς κανόνες που άλλοτε μας διευκολύνουν και άλλοτε μας προφυλάσουν;

Σαντορίνη

  • Καταρχήν, δεν χρειάζονται άσκοπες σπατάλες στο φαγητό. Οι τουριστικές ταβέρνες  δεν είναι πάντα οι καλύτερες από άποψη ποιότητας και κόστους. Σας προτείνουμε να ψάχνετε τα καλύτερα μέρη για φαγητό, είτε μέσω του Say Greece, είτε μέσω του Foursquare.

Χωριάτικη Σαλάτα.jpg

  • Όχι σκουπιδια σε θαλασσες, ακτες και όχι μόνο (τολμώ να πω). Ένα σλόγκαν με μεγάλη σημασία. Οφείλουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να διατηρούμε καθαρές τις θάλασσες μας και γενικά το τόπο στον οποίο βρισκόμαστε. Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον μας. Όταν πηγαίνουμε κάπου, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε πάρει μαζί μας αρκετές σακούλες σκουπιδιών. Επίσης, μαζεύουμε τα σκουπίδια μας μέχρι και το τελευταίο μικρό χαρτί.
  • Διακοπές χωρίς κινητό… Αντέχετε; Σίγουρα όχι, αλλά θα ήταν αρκετά εντυπωσικό αν προσπαθούσαμε καθημερινά να κάνουμε αποχή από το κινητό ή tablet mας, έστω και για μία ώρα. Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος, θα μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας, αφήνοντας την έννοια του κινητού πίσω σας.
  • Προσπαθούμε πάντα να περνάμε καλά, χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας, αλλά αντιθέτως να τους σεβόμαστε. Δύο είναι τα παραδείγματα μου έρχονται στο μυαλό: ρακέτες και παρκάρισμα.

This slideshow requires JavaScript.

  • Εξερευνούμε το μέρος που έχουμε επισκεφτεί. Μην κάθεστε σε ένα μέρος κολλημένοι, αλλά εξερευνήστε τις ομορφιές του, τον πολιτισμό του, τους ανθρώπους του.
  • Στην Ελλάδα, δυστυχώς έχουμε πολλά αδεσποτάκια. Καλό θα ήταν, να μη τους κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη αλλά αν μπορούμε τα βοηθάμε με κάποιο τρόπο.
  • Ξεκινάμε τις διακοπές μας χωρίς γκρίνια, πάντα με καλή διάθεση!

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.