Βαλτετσινίκο Ορεινής Αρκαδίας

Το Βαλτεσινίκο είναι 1 όμορφο, γραφικό και φιλόξενο κεφαλοχώρι της ορεινής Γορτυνίας. Χτισμένο σε υψόμετρο 1150 μ., είναι  από τα πιο ορεινά χωριά της Αρκαδίας. Είναι χτισμένο σε μία πλαγιά του βόρειου Μαινάλου και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Πελοποννήσου.

Βαλτεσινίκο

Ο οικισμός με πολλά πετρόκτιστα σπίτια, εντυπωσιακές εκκλησίες αλλά και την πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία, είναι γεμάτος ζωντάνια όλο τον χρόνο και διαθέτει αρκετούς παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα καφενεία υπόσχονται μεγάλες γευστικές απολαύσεις και μοναδικά παραδοσιακά γλυκά σε συνδυασμό με την εξαιρετική θέα που προσφέρουν. 

Βαλτεσινίκο

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στο Βαλτεσινίκο υπάρχουν 10 εκκλησίες:

Αγ. Γιώργιος, Άγιοι Θεόδωροι, Άγ. Ταξιάρχης, Αγία Βαρβάρα, Αγ. Δημήτρης, Αγ. Αικατερίνη, Άγ. Θεράπων, Άγ. Κωνσταντίνος, Παναγίτσα, Αγ. Μαρίνα, και Άγ. Τρύφων, το κοιμητήρι του χωριού.

Πολλές από αυτές είναι αριστουργήματα αρχιτεκτονικής.

Αξιοθέατα

 • Το Μαίναλο αποτελεί πόλο έλξης για όλη την περιοχή αφού το υπέροχο ελατόδασος του και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό του κέντρο καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις. Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του Μαινάλου.
 • Η Λίμνη του Λάδωνα βρίσκεται σε απόσταση δέκα περίπου χιλιομέτρων και αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για ένα σπάνιο υδάτινο τοπίο με πολλές ομορφιές και ενδιαφέρουσες εικόνες. Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή αναπτύσσονται δραστηριότητες ορεινού τουρισμού όπως trekking, kayak, sailing, seajets, 4×4 adventures κ.λ.π.
 • Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν και όλα τα πετρόκτιστα κτίσματα των οικισμών της περιοχής. Σπίτια, αρχοντικά, εκκλησίες, σχολεία, γεφύρια, βρύσες αποτελούν όλα γνήσια δείγματα των μαστόρων της πέτρας.

Βαλτεσινίκο

Βρείτε παρακάτω όμορφους κοντινούς προορισμούς!

 • Βαλτεσινίκο – Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελάτη – Βαλτεσινίκο:
  Απο τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές με αρκετά αξιοθέατα και παραδοσιακούς οικισμούς. Συνολική απόσταση : 60 χλμ. περίπου. Διάρκεια σε ώρες : Περίπου 60-70 λεπτά.
 • Βαλτεσινίκο – Αμυγδαλιά – Λίμνη Λαδωνα – Δάφνη – Βαλτεσινίκο:
  Μικρή διαδρομή με μεγάλο ενδιαφέρον στο υδάτινο τοπίο της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα. Συνολική απόσταση : 30 χλμ. περίπου. Διάρκεια σε ώρες : Περίπου 40 λεπτά.
 • Βαλτεσινίκο – Βυτίνα – Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου – Λεβίδι – Βαλτεσινίκο: Πανέμορφη διαδρομή με τελική κατάληξη το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές ορεινές δραστηριότητες. Δρόμος με άσφαλτο και χωρίς προβλήματα. Συνολική απόσταση : 80 χλμ. περίπου. Διάρκεια σε ώρες : Περίπου 90 λεπτά.
 • Βαλτεσινίκο – Ελάτη – Λιμποβίσι – Αλωνίσταινα – Βυτίνα – Βαλτεσινίκο: Εντυπωσιακή διαδρομή μέσα στο ανυπέρβλητο φυσικό τοπίο του Μαινάλου με πολλά αξιοθέτα και ιστορικά μνημεία. Συνολική απόσταση: 70 χλμ. περίπου. Διάρκεια σε ώρες : Περίπου 80 λεπτά.

Η Ομάδα του Say Greece!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.