Πάσχα στην Ύδρα

Ένα Πάσχα μέσα στη θάλασσα!

H Ύδρα με τα πετρόχτιστα αρχοντικά, θα σας υποδεχτεί ντυμένη στα ανοιξιάτικα. Μόλις 1:30 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, η Ύδρα αποτελεί διαχρονική αξία. Αυτοκίνητα δεν επίτρέπονται, οπότε ετοιμαστείτε για περπάτημα & διαδρομές με τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς… τα γαιδουράκια!

Θέα στην Ύδρα

Τι διαφορετικό όμως έχει το Πάσχα στην Ύδρα;

Τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στο νησί είναι συνυφασμένα με τη θάλασσα. Τη Μεγάλη Παρασκευή, κλέβει την παράσταση, ο «Θαλασσινός Επιτάφιος». Μόλις νυχτώσει, όλοι πηγαίνουν στη συνοικία Καμίνια, που απέχει 10 λεπτά από το λιμάνι της Ύδρας.

Στην ενορία του Αγίου Ιωάννη ο «Θαλασσινός Επιτάφιος» θα περάσει από τα σοκάκια της περιοχής και θα καταλήξει στο γραφικό λιμανάκι των Καμινίων, όπου θα μπει μέσα στη θάλασσα για να ευλογήσει τα νερά και να φέρει τύχη στους σφουγγαράδες και τους ναυτικούς.

Παραλία στην Ύδρα

  • Το Μεγάλο Σάββατο, το βράδυ, θα παρακολουθήσετε τη λειτουργία της Ανάστασης στη Μητρόπολη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι. Τη στιγμή της Ανάστασης, το γραφικό λιμάνι «παίρνει φωτιά» από τα πυροτεχνήματα & τα βεγγαλικά, ενώ τα πλοία, φωταγωγημένα & στολισμένα, βάζουν μπροστά τις σειρήνες τους και πετούν κόκκινες φωτοβολίδες στον  ουρανό.
  • Τη Κυριακή του Πάσχα, το απόγευμα, θα δείτε το κάψιμο του Ιούδα: Ένα ομοίωμα του Ιούδα γεμάτο με εύφλεκτα υλικά, ανατινάζεται φαντασμαγορικά στην προκυμαία του λιμανιού.

Πρίν φύγετε από την Ύδρα περάστε μία βόλτα από τα επιβλητικά αρχοντικά Τσαμαδού (όπου στεγάζεται η παλαιότερη Ναυτική Σχολή του κόσμου), Τομπάζη, Μπουντούρη, Μιαούλη, Λάζαρου Κουντουριώτη και Παύλου Κουντουριώτη. Από το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία με τη μαγευτική θέα. Καθώς και από το Ιστορικό Μουσείο της Ύδρας.

The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.