Πάσχα στην Αμοργό

Η Αμοργός, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, είναι ένα νησί που έχει υπάρξει σκηνικό σε ταινία του Γαλλικού κινηματογράφου, στο Απέραντο Γαλάζιο. Είναι ένα νησί το οποίο μέχρι σήμερα κρατάει τον κυκλαδίτικο αέρα του, το παραδοσιακό του στοιχείο, τα γραφικά χωριά που παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Είναι οι άνθρωποι του, που το κάνουν να ξεχωρίζει, αφου είναι έξω καρδιά και αυθεντικοί.
Αμοργός - ΧώραΌπως σε όλα τα νησιά της Ελλάδος, έτσι & στην Αμοργό, το Πάσχα είναι ξεχωριστό βάσει των διαφόρων εθίμων του. Η περίοδος του Πάσχα είναι ιδανική για να επισκεφτείτε το νησί.
  • Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα, περνάει με τις νυκοκοιρές να βρίσκονται σε οργασμό προετοιμασιών αλλά ταυτόχρονα μικροί και μεγάλοι να παρακολουθουν το Θείο Δράμα με σεβασμό και ταπεινότητα.
  • Φτάνοντας στη Μεγάλη Παρασκευή, δεν έχετε παρά να ζήσετε την υπέροχη εμπειρία του Επιταφίου στα Κατάπολα, ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια χωριά της Αμοργού. Κατά μήκος της παραλίας, θα δείτε αυτοσχέδιες φωτιές να δημιουργούν έμα μαγικό σκηνικό και τους ντόπιους να πετάνε στο δρόμο τους ρίγανη, αλεσφακιά και φασκόμηλο να τα πατάνε και να ευωδιάζει ο τόπος.
  • Το Μεγάλο Σάββατο ενδείκνυται μια βόλτα στην Χώρα να την γνωρίσετε καλύτερα. Να επισκεφτείτε: Τους πέτρινους ανεμόμυλους, το εντυπωσιακο κάστρο, τον πύργο του Γαβρά και να κάνετε βόλτες στα στα πλακόστρωτα δρομάκια.

Αμοργός - Χώρα

  • Την Κυριακή του Πάσχα επιβάλλεται να επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, οποίo βρίσκεται κυριολεκτικά κρεμασμένο στους βράχους με θέα το απέραντο γαλάζιο. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, μεταφέρεται στα χέρια από τους ντόπιους μέσα από τα μονοπάτια, αρχικά στη Χώρα μετά στα Κατάπολα και τελευταία στην Αιγιάλη, για να επιστρέψει μετά από μία εβδομάδα στην βάση της. Ενώ αργά το απόγευμα καίνε και τον Ιούδα.

Στην Αμοργό, δε θα βρείτε την αίγλη της Μυκόνου, ούτε τον τουρισμό της Σαντορίνης. Το νησί αυτό φημίζεται για την ηρεμία που μεταδίδει στους επισκέπτες του & για την άγρια ομορφιά της. Περισσότερες πληροφορίες για φαγητό θα βρείτε ΕΔΩ.

Αιγιάλη στην Αμοργό

Πριν επισκεφτείτε το νησί, πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων, διότι δεν υπάρχουν αρκετά. Εμείς, την τελευταία φορά, μείναμε στη Pansion Galaxy, στην Αιγιάλη. Θα νομίζετε οτι βρίσκεστε σε  μικρό χωριό. Η θέα της θάλασσας από τα δωμάτια θα σας συντροφεύει στην διάρκεια της παραμονής σας εκεί. Τα καθαρά και σε απλότητα δωμάτια μαζί με τα ανακαινισμένα μπάνια θα σας εντυπωσιάσουν. Το προσωπικό μαζί με την ιδιοκτήτρια, κα Σταυρούλα Βεκρή είναι πάντα εκεί να σας εξυπηρετεί με σεβασμό και συνέπεια. Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285073226.

Pension Galaxy

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.