Εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, τα οποία είναι χτισμένα στις πλαγιές της Κυλλήνης, σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, αποτελεί έναν αγαπημένο και ξεχωριστό χειμερινό προορισμό.

Στη διαδρομή από Ξυλόκαστρο για τα Τρίκαλα Κορινθίας θα συναντήσετε 1 μαγευτικό τοπίο ανάμέσα σε ελαιώνες και αμπέλια. Θα συναντήσετε διάφορα χωριουδάκια όπως τη Ρίζα, το Δενδρό καθώς επίσης θα βρείτε την πρώτη συνοικία των Τρικάλων,  ένα ορεινό χωριό και ο αρχαιότερος οικισμός της Κυλλήνης, τη Ζήρεια.

Ζηρεία: Κατά την αρχαιότητα η Κυλλήνη ανήκε στην Αρκαδία και ήταν το μεγαλύτερο από τα αρκαδικά βουνά. Βουνό με μυθολογικούς απόηχους σε τοπικές παραδόσεις με νεράιδες και ξωτικά.

Τρίκαλα Κορινθίας φύση.jpg

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρείς συνοικίες: τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων.

 • Στα Κάτω Τρίκαλα να επισκεφτείτε τη πετρόχτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Μην παραλείψετε να δείτε τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες στον ναό του Αγίου Δημητρίου, που χρονολογείται από το 1697.
 • Τα Μεσαία Τρίκαλα φημίζονται για τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, όπου υπάρχει και μεγάλη τουριστική υποδομή με ξενώνες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Αξίζει να επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγιάς, που χτίστηκε γύρω στα 1700.
 • Στα Άνω Τρίκαλα θα δείτε εκκλησίες του 16ου αιώνα και πετρόκτιστα αρχοντικά. Περίφημος είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου με τις τοιχογραφίες από τον 10ο αιώνα αλλά και το Αρχοντικό των Νοταράδων.

Τρίκαλα Κορινθίας Θέα

Μικρές εκδρομές γύρω από τα Τρίκαλα Κορινθίας

 1. Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας που εκτείνεται ανάμεσα στη Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια, παρουσιάζει μεγάλη βιοποικιλότητα. Μαζι με το Όρος Κυλλήνης έχουν ενταχθεί στο Natura 2000 ως περιοχές ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος.
 2. Στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Κυλλήνη, σε απόσταση 10 λεπτών από το χιονοδρομικό κέντρο και σε υψόμετρο 1480 μέτρων, βρίσκεται η λίμνη Δασίου, η λίμνη με την εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα, που δημιουργείται ανά εποχές.
 3. Η τεχνητή λίμνη Δόξα δημιουργήθηκε το 1995 με την κατασκευή φράγματος 710μ. Μέσα στην λίμνη είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Άγιου Φανουρίου.
 4. Η λίμνη της Στυμφαλίας έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους. Βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο βουνό της Κυλλήνης (Ζήρεια) και το όρος Ολίγυρτος.
 5. Το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, είναι χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου. Αποτελεί τα Μετέωρα της Κορινθίας.
 6. Ο ναός Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στα κάτω Τρίκαλα, χτίστηκε το 1697. Ξεχωρίζει για τις τοιχογραφίες του 18ου αιώνα εξπρεσιονιστικού χαρακτήρα, με ζαρακτηριστική την Άκρα Ταπείνωση.
 7. Νερόμυλος Δημάκου: Είναι ο μοναδικός νερόμυλος της περιοχής ο όποιος έχει διασωθεί και λειτουργεί ακόμα. Βρίσκεται στα Συβίστα, ΒΑ του χωριού Φενεός και κινείται από το νερό του μεγάλου κεφαλόβρυσου.
 8. Στο Σπήλαιο Ερμή /Όρος Ζήρεια κατά την μυθολογία γεννήθηκε ο Ερμής. Αν θελήσετε να επισκεφτείτε το σπηλαίο πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας βασικό εξοπλισμό.
 9. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει την σχέση εξάρτησης του ανθρώπου και φύσης και την αρμονική συνύπαρξή τους στη Στυμφαλία. Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 27470 22296.

Τρίκαλα Κορινθίας

Πληροφορίες για τη διαμονή και τη διατροφή σας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ!

Η Ομάδα του Say Greece

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.