Φθινοπωρινοί Προορισμοί – Μέρος B

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει. Χωριά με ζωή και ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση με πεντακάθαρα ποτάμια (Βοϊδομάτης) και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες.

Ζαγοροχώρια

Τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

  • Μπορείτε να δείτε τη παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα & ξύλο που είναι τα υλικά από τα οποία φτιαχνόντουσαν και φτιάχνονται ακόμη τα σπίτια. 
  • Η χαράδρα του Βίκου είναι ένα αξιοθέατο που αξίζει όχι μόνο να δείτε αλλά και να περπατήσετε μιας και διασχίζεται από ευρωπαϊκό μονοπάτι με σήμανση.
  • Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε είναι πολλές όπως πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, κανό / καγιάκ, mountain bike.
  • Παραδοσιακά φαγητά! Να δοκιμάσετε τις περίφημες πίτες, τα γλυκά του κουταλιού και τα κρεατικά της περιοχής που είναι υπέροχα.

Ορεινή Ναυπακτία

Ανατολικά της Αιτωλοακαρνανίας, βόρεια της Ναυπάκτου, ανάμεσα στη λίμνη Τριχωνίδα και τη Φωκίδα, καταλαμβάνουν τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας!

Δάση με έλατα, πλατάνια, οξιές, καρυδιές, ποτάμια (Εύηνος και Ευηνολίμνη) όλα αυτά συνθέτουν ένα εκπληκτικό σκηνικό για όσουν αγαπάνε την φύση! Ιδανικό μέρος για καγιάκ και ράφτινγκ στον Εύηνο, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία κ.ά Επίσης επισκεφτείτε την Άνω και Κάτω Χώρα, πανέμορφα παραδοσιακά χωριά μέσα στα έλατα και τα πεύκα και με κρυστάλινα τρεχούμενα νερα!

Ορεινή Ναυπακτία.jpg


Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας είναι χωριό του Νομού Κορινθίας που χωρίζεται σε τρείς επιμέρους οικισμούς & ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου. Στην Πραγματικότητα πρόκειται για ομάδα χωριών καθώς αποτελούνται από τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων. Είναι χτισμένα στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη. Λόγω του όμορφου φυσικού τους περιβάλλοντος και της κοντινής τους απόστασης από την Αθήνα αποτελούν τουριστικό προορισμό.

Τα Άνω Τρίκαλα είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1100 μέτρων στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη, μέσα σε ελατοδάσος και αποτελούν το ορεινότερο από τα τρία χωριά που απαρτίζουν τα Τρίκαλα. Η Μέση Συνοικία Τρικάλων είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη και βρίσκεται και αυτή μέσα σε πυκνό ελατοδάσος. Τέλος η Κάτω Συνοικία Τρικάλων είναι χτισμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη και έχει και τον περίσσοτερο πληθυσμό!

Και τα τρία χωριά διαθέτουν αξιόλογη τουριστική υποδομή: Ο Φενεός και η Γκούρα, το κεφαλοχώρι της περιοχής, στους δυτικούς πρόποδες της Ζήριας και με θέα μέχρι τον αντικρινό Χελμό, έχουν εξελιχθεί σε αυτόνομους προορισμούς για χαλαρά φυσιολατρικά Σαββατοκύριακα.

Τρίκαλα Κορινθίας

Η Ομάδα του Say Greece!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.