Βρεττός – το μπαρ με τα χρωματιστά μπουκάλια

Βρεττός, στην Πλάκα: Λειτουργεί τα τελευταία… 104 χρόνια και σερβίρει τις πιο απίθανες γεύσεις λικέρ. Είναι σίγουρα από τα μαγαζιά, που καθώς περπατάς στην Κυδαθηναίων σου τραβούν την προσοχή. Τα εκατοντάδες χρωματιστά μπουκάλια στον τοίχο δεν μπορούν να περάσουν, άλλωστε, απαρατήρητα. Ασε που κάτι σου θυμίζουν… !

Βρεττός

Ο Βρεττός άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1909, ως αποστακτήριο. Ο ιδρυτής του, Μιχαήλ Βρεττός, ξεκίνησε παράγοντας εκεί ούζο, μπράντι και λικέρ. Δούλεψε το μαγαζί για 20 περίπου χρόνια, ώσπου η επιχείρηση πέρασε στα χέρια φίλων του. Το 2007 το κατάστημα άλλαξε διεύθυνση, περνώντας στα χέρια του Παύλου Παπαδονικολάκη και απέκτησε πιο.. εξωστρεφή διάθεση.

Η συναρπαστική μυρωδιά του ξύλου με τον οίνο, τα 104 ετών ξύλινα βαρέλια, η χαμηλή μουσική από το μικρό ραδιοφωνάκι, τα αντικείμενα από την εποχή του Μιχαήλ Βρεττού στην μπάρα. Οπως & το ότι σε αυτό το χώρο locals και τουρίστες συνυπάρχουν αρμονικά. Και φυσικά τα λικέρ!

Λικέρ σε γεύσεις απίθανες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους: Μαστίχα, πεπόνι, φουντούκι, καρπούζι, τριαντάφυλλο, ακτινίδιο, περγαμόντο και ότι άλλο πραγματικά μπορεί να βάλει ο νους.

Λικέρ τα οποία μπορείς είτε να αγοράσεις, παίρνοντας ένα μικρό, μεγάλο ή ακόμη μεγαλύτερο μπουκάλι από τα ράφια στον τοίχο ή να το απολαύσεις εκεί, κάθοντας μπροστά ή πίσω από τη μπάρα, γιατί στον Βρεττό αυτό δεν έχει σημασία. Κάθεσαι όπου θες!

Πλάκα βρεττός

Τα χρωματιστά μπουκάλια

Πέρα από την ιστορία του, τα απίθανα λικέρ που διαθέτει, σερβίρει και πουλάει, τα στοιχεία στο μαγαζί που έχουν διατηρηθεί ίδια από την εποχή του Μιχαήλ Βρεττού, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί κανείς, μιλώντας για αυτό το μαγαζί, και στα πολύχρωμα μπουκάλια λικέρ -ορόσημο του μαγαζιού- τα οποία, φωτισμένα δεσπόζουν στο κύριο τοίχο.

Η περίτεχνη αυτή διακόσμηση, απόρροια της ιδέας Ιταλού διακοσμητή που επισκέφτηκε το «Βρεττό» το 1950, παραμένει η ίδια μέχρι και σήμερα.

Που θα το βρείτε;

  • Βρεττός, 41 Κυδαθηναίων, 105 58 Αθήνα, Ελλάδα
  • WEBSITE: http://www.brettosplaka.com

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.