Βουρβουρού Χαλκιδικής

Θέλετε να βρεθείτε για λίγο στον παράδεισο και ίσως στο πιο εξωτικό μέρος της Ελλάδας; Τότε ετοιμαστείτε για Βουρβουρού! 

Η Βουρβουρού βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο στη χερσόνησο της Σιθωνίας και από την πρώτη ματιά πλουτίζει την όραση με ποικίλες εικόνες και ηρεμεί τον επισκέπτη με τη φυσική της γαλήνη. Υπέροχη θάλασσα, ένα βουνό μέσα στο πράσινο και εννέα μοναδικά νησάκια ορατά από την ακτή, τι άλλο θέλετε για να την επισκεφτείτε; Βουρ λοιπον….στην Βούρβουρη!

Παράγει λάδι, μέλι, τσίπουρο, κρασί και ψάρια.

Οι παραλίες της Βουρβουρού, Λιβάρι, Ξιφάρα, Καρύδι, Μπάρα, Φάβα & οι φυσικές ομορφιές της προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες. Απέναντι από τη Βουρβουρού και σε μικρή απόσταση από την ακτή βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νησιών, εννέα τον αριθμό, με σημαντικότερο το Διάπορο. Το Διάπορο είναι αρκετά μεγάλο νησί, με τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, τον Κρυφτό, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια , όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης. Ο κόλπος καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα θερμά και είναι κατάλληλα για χειμερινούς κολυμβητές.

Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από πευκοδάσος. Εδώ θα δείτε τα πιο καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και παράλληλα θα ανακαλύψετε τις πιο απόκρυφες ακρογιαλιές της Χαλκιδικής.

Στη Βουρβουρού υπάρχει και ο οικισμός των ψαράδων, παλιά ψαράδικα σπίτια που ακόμη και σήμερα φιλοξενούν τους ψαράδες της περιοχής και που ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί φρέσκα ψάρια. Βαδίζοντας παράλληλα με τη θάλασσα θα φτάσετε στην μυτερή χερσόνησο Ξιφάρα και στη συνέχεια θα βρεθείτε σε έναν απόμερο κολπίσκο, την παραλία «Καρύδι», όπου εκεί κοντά υπάρχει και το beach bar της περιοχής. Η περιοχή διαθέτει σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, πιτσαρίες, καφετερίες, Bar, Beach Bars, ενοικιάσεις αυτοκινήτων!

Η ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.