Ροβιές Ευβοίας

Οι Ροβιές είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο της Εύβοιας, και ιδανικό για οικογενειακές διακοπές.

Εύβοια

Είναι χτισμένο μέσα στο τόξο που σχηματίζουν τα πευκόφυτα βουνά Τελέθριο και Καβαλάρης, στην καρδιά ενός τεράστιου ελαιώνα που ενώνει τους πρόποδες του βουνού με τη θάλασσα. Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Βόρειας Εύβοιας με ατέλειωτη, σε μήκος παραλία και καθαρά βαθυγάλανα νερά, το ηλιοβασίλεμα δε θα σας συνεπάρει.

Στη μέση του χωριού, δεσπόζει το βενετσιάνικο πυργοκάστελο, που στέκει εκεί αιώνες, αγναντεύοντας τον βόρειο Ευβοϊκό. Σύμφωνα με μελετητές το πυργοκάστελο των Ροβιών κτίστηκε απ’τον Γουλιέλμο Β’ τον Βιλλαρδουϊνο, πρίγκιπα της Αχαΐας κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον των Ενετών του νησιού ανάμεσα στο 1255 και 1258. Κοντά στο χωριό, στην τοποθεσία «Αράκλης» ή «Ηράκλειο» σχηματίζεται γραφικότατος κόλπος με πευκόφυτη εκτεταμένη και πανέμορφη παραλία.

Δεν είναι θα ταν υπερβολή να γράψουμε ότι το πράσινο του δάσους σμίγει με το γαλάζιο της θάλασσας. Ολόκληρη η γύρω περιοχή διαθέτει εκτεταμένη παραλία στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι. Η θάλασσα μπροστά στο χωριό είναι σχετικά ρηχή και τα νερά το καλοκαίρι αρκετά ζεστά. Επίσης στις Ροβιές θα αντικρύσετε το ομορφότερο ίσως ηλιοβασίλεμα στην Εύβοια.

Λιμανάκι στις Ροβιές

Αξιοθέατα στις Ροβιές

  • Μονή Οσίου Δαυιδ Του Γέροντος: Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό, το πετραχήλι του Αγίου και άλλα πολύτιμα κειμήλια.
  • Πρέπει να επισκεφθείτε τους πανέμορφους καταρράκτες της Δρυμώνας, μέσα σε μία ειδυλιακή τοποθεσία. Σε κατάλληλα σημεία έχουν τοποθετηθεί ξύλινα τραπέζια και παγκάκια για πικ νικ. 
  • Το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Κερασιά, με τις αμέτρητες κερασιές. Επισκέψιμο καθημερινά,εκτός Δευτέρας: 10:00-14:00 & 17:00-20:00. Τηλ. 2227098304 & 6976764990.

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.