Πως είναι η Πάργα την Άνοιξη;

Με βουνά επιβλητικά, κρυμμένους παραδεισένιους όρμους, αρκετά παραδοσιακά χωριά μοναδικής αρχιτεκτονικής, η Πάργα σας περιμένει να την εξερευνήσετε.

Πάργα

  • Επιβλητικές βουνοκορφές, φαράγγια, σπάνια φυτά, λίμνες, ποτάμια και θαυμάσιες παραλίες όπου συμπληρώνουν θαυμάσια τα ερείπια της Αρχαίας Δωδώνης, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα μοναστήρια, τα τοξωτά γεφύρια & τα πέτρινα παραδοσιακά χωριά, που όλα μαζί δημιουργούν 1 περιοχή με ατελείωτα αξιοθέατα.

Οι προορισμοί είναι πολλοί, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών για διακοπές όλο το χρόνο. Από τα γραφικά Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο και τα Τζουμέρκα, στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων, τα Μετέωρα και τα δημοφιλή θέρετρα της Πάργας και των Συβότων, η Ήπειρος καλωσορίζει τόσο τους διεθνείς όσο και τους Έλληνες ταξιδιώτες και τους καλεί να γνωρίσουν τις μυριάδες διαφορετικές όψεις της Δυτικής Ελλάδας.

Πάργα

Ανάμεσα στις δύο όμορφες πόλεις της Πάργας και των Συβότων, η Ήπειρος έχει μια πολυμορφική ακτογραμμή που αποτελείται από παραλίες με άμμο, βότσαλα, πράσινους λόφους και σμαραγδένια νερά. Υπάρχουν τόσο απομονωμένες παραλίες και ορμίσκοι, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν την ηρεμία και ιδιωτικότητα, όσο και οργανωμένες παραλίες που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

  • Ανάμεσα στις παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε είναι ο Λίχνος και ο Βάλτος στην Πάργα, ο Γαλλικός και η Μπέλλα Βράκα στα Σύβοτα, και το Μονολίθι και η Καστροσυκιά στην Πρέβεζα.

Να επισκεφτείτε σίγουρα τον ποταμό Αχέροντα, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και να κολυμπήσετε στα κρύα νερά του.

Εκτός από τα πανέμορφα τοπία, οι επισκέπτες στην Ήπειρο, μπορούν μυηθούν σε ένα διαφορετικό ρυθμό ζωής και θα γνωρίσουν καταπληκτικούς ανθρώπους, που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη γη. Η νοοτροπία των ανθρώπων έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την απίστευτα πλούσια ιστορία της περιοχής, όπως αποδεικνύεται από την πληθώρα των ιστορικών μνημείων:

  • Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης
  • Η Ρωμαϊκή Νικόπολη
  • Το Μαντείο των Εφύρων και το κάστρο
  • Το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων
  • Τα μοναστήρια στο Νησί, στη Λίμνη και στα Ζαγοροχώρια, είναι ανάμεσα στα μέρη που εισαγάγουν τους επισκέπτες στην τοπική κουλτούρα.

Η κουλτούρα αυτή, τονίζει επίσης την παραδοσιακή χειροτεχνία όλων των ειδών, από τη λεπτή τέχνη της αργυροχοΐας ως τη λιθοδομή και ονομάζεται ποίηση στην πέτρα.

  • Παραδείγματα τέτοιας αρχιτεκτονικής: το Μέτσοβο, χωριά στην περιοχή Ζαγορίου, το Συρράκο και οι Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα.
  • Επιπλέον, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια στο Καλογερικό, την Πλάκα, την Κόνιτσα και την Άρτα αξίζουν μια επίσκεψη.

Η Πάργα φημίζεται για τη γαστρονομία της.

Τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα, η φέτα, οι πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές με κρεατικά, καθώς και οι σπιτικές πίτες με διάφορες γεμίσεις, είναι ονομαστά σε όλη την Ελλάδα.

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.