Αιδηψός και Λίμνη Εύβοιας

Αν έχετε ξεκινήσει τις ανοιξιάτικες εκδρομούλες σίγουρα μία από αυτές πρέπει να είναι η Αιδηψός.

Αιδηψός

Η Αιδηψός είναι χωριό του νομού Ευβοίας, βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βόρεια των Λουτρών Αιδηψού και 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Η ΑΙδηψος με την φυσική ομορφιά της, με την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της και εξυπερέτηση που θα σας παρέχουν, δημιουργούν ένα ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Αιδηψός

Τι μπορείτε να δείτε στην όμορφη Αιδηψό

  • Την Μικρή Βουλή και το Ταχυδρομείο.
  • Το Παλαιό Υδροθεραπευτήριο και τις ιαματικές πηγές.
  • Τη Σπηλιά του Σύλλα, η οποία βρίσκεται πίσω από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, είναι ένα μικρό οικοδόμημα με τρούλο. Στην είσοδο της σπηλιάς βρίσκονται δύο ογκώδη βάθρα αγαλμάτων με επιγραφές προς τιμήν των Ρωμαίων αυτοκρατόρων Ανδριανού & Σεπτίμιου Σεβήρου. Με τη σπηλιά συνδέθηκε ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας, ο οποίος επισκεπτόταν τα λουτρά για θεραπεία. 

Επίσης, σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε καμία ανοιξιάτικη βουτιά, δεν έχετε παρά να πάτε στις εξής παραλίες:

Παραλίες με άμμο: Παραλία Αιδηψού, Μύλου, Μετ. Σωτήρος, Ροδοδάφνης.
Παραλίες με βότσαλο: Παραλία Αγίου Νικολάου, Νταμάρι, Ηλίων.

Αιδηψός

Η ιστορία των Ιαματικών νερών

Τα ιαματικά νερά της Αιδηψού σύμφωνα με τη μυθολογία είναι το δώρο του Θεού της φωτιάς Ήφαιστου προς τη Θεά Αθηνά για τον προστατευόμενο της Ηρακλή. Η θεά Αθηνά, για να ξεκουράζεται ο Ηρακλής μετά από τους άθλους του, ζήτησε από τον αδερφό της, Ήφαιστο, να φέρει στην επιφάνεια της γης νερά θερμά, ιαμματικά για να ξεκουράζουν & να γιατρεύουν.

Αιδηψός

Αμέτρητοι είναι αυτοί που έχουν επισκευθεί την Αιδηψό με σκοπό να βοηθήσουν το σώμα τους. Αυτές οι ευεργετικές ιδιότητες των νερών έχουν πιστοποιηθεί από τους ανάλογους οργανισμούς και είναι γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί 1 απο τους σημαντικότερους προορισμούς για ιαματικό τουρισμό.


Λίμνη Εύβοιας

Άλλη μια ανοιξιάτικη απόδραση που μπορείτε να κάνετε είναι στην Λίμνη Ευβοίας. Η πανέμορφη αυτή κωμόπολη, βρίσκεται δυτικά της Β. Εύβοιας, κοντά στην αρχαία πόλη Ελύμνιον, η οποία αναφέρεται στα έργα του Σοφοκλή. Επισκέπτοντας την λίμνη θα νιώσετε τη γαλήνη και την ηρεμία που κυριαρχεί στο μέρος, αλλά θα διαπιστώσετε και τον απόλυτο συνδιασμό του γαλάζιου με το πράσινο που κυριαρχεί στην πόλη.

Λίμνη Ευβοίας

Στη περιοχή θα μπορέσετε να επισκεφτείτε:

  1. Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.
  2. Το μικρό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, το ασκητήριο του Αγ. Ανδρέα, κτίσμα του 16ου αιώνα και το ναό του Αγίου Χριστοδούλου κοντά στην παραλία.
  3. Την παραλιακή ζώνη που σφίζει από ζωή. Θα  μπορέσετε να απολαύσετε τα ουζάκια σας ή να πιείτε το ποτάκι σας τις βραδινές ώρες, με θέα φυσικά τον Ευβοικό κόλπο.

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.