Υλικά για περίπου 15 κρέπες
- 3 φλ. αλεύρι, 2-2 1/2 φ. νερό, 4 κ.σ. ζάχαρη, 3/4 κ.γ. αλάτι, 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, λίγο κανέλα, 6 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. Ο χυλός θα πρέπει να γίνει ούτε πολύ αραιός αλλά ούτε και πολύ πηχτός.
- Σε 1 μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. Αφού την ψήσουμε και από τις 2 πλευρές την βγάζουμε. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Μπορείτε να τις γεμίσετε με μαρμελάδα, με μέλι και κανέλα, που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα ή ακόμα και με μερέντα νηστίσιμη.
Καλή σας Όρεξη!