Γρεβενά, η πόλη των μανιταριών

Τα Γρεβενά είναι είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και έχει περίπου 13.000 κατοίκους. Η οικονομία της πόλης βασίζεται στο εμπόριο.

Γρεβενά

Τα Γρεβενά τον Νοέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκαν επίσημα Πόλη των Μανιταριών.

Την τελευταία δεκαετία τα Γρεβενά ακολουθούν αναπτυξιακή πορεία & έχουν αποκτήσει μεγάλα έργα υποδομής δίνοντας έμφαση στον ορεινό όγκο του νομού με τα πυκνά δάση και τα αλπικά τοπία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν αναπτύξει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις & έχουν κατορθώσει να αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους ορεινούς πόλους έλξης τουριστών κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Γρεβενά

Λίγα λόγια για την πόλη των Γρεβενών

Ενωμένες με 1 πεζόδρομο οι 2 κεντρικές πλατείες, η πλατεία Αιμιλιανού με τα κανόνια & η πλατεία του Ρολογιού είναι αυτές που διαθέτουν τα καφέ, τα εστιατόρια, τα εμπορικά. Φυσικά πρωταγωνιστής στην πόλη δεν είναι άλλος από τα μανιτάρια. Στην ζωή των Γρεβενών τα έβαλε ο πρωτοπόρος ερευνητής Γιώργος Κωνσταντινίδης. Στη πόλη θα δείτε πολλά μανιταροαγάλματα και ένα εστιατόριο αφιερωμένο στα μανιτάρια. Επίσης, θα βρείτε πολλά μαγαζιά που πουλούν πολύ καλά προϊόντα μανιταριών αποξηραμένα και διάφορα σκευάσματα όπως σάλτσες, ζυμαρικά, ακόμα και λικέρ και γλυκά του κουταλιού.

Γρεβενά

Από τους πιο ορεινούς νομούς της χώρας, τα Γρεβενά φιλοξενούν ένα τεράστιο κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με βουνά όπως η θρυλική Πίνδος & κοιλάδες σαν την προστατευόμενη Βάλια Κάλντα με τα απέραντα δάση, ποτάμια, λίμνες και μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Η φυσική ομορφιά ολόκληρου του νομού Γρεβενών είναι εντυπωσιακή. Πέρα από τη φύση, βασικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι & το φαγητό, που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι αγαπούν τα κρεατικά και το μαστορικό ψήσιμο.

Αξιοθέατα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσα είναι για ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που κρατά χιόνι ως την άνοιξη. Διαθέτει δύο εναέριους αναβατήρες συνολικού μήκους 1.800μ. 3 αναβατήρες, 12 χιονοδρομικές πίστες, τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα, σχολές σκι, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού, 2 σαλέ ημέρας και ξενώνα.

Γρεβενά

Τα Βλαχοχώρια βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, ανάμεσα σε κρυστάλλινα ρυάκια και ποτάμια, σε πυκνά δάση από πεύκα, έλατα, οξιές και ρόμπολα, σε ένα πραγματικά θαυμάσιο τοπίο είναι κτισμένα τα βλαχοχώρια, δηλαδή η Σαμαρίνα, το Περιβόλι, η Σμήξη, η Αβδέλλα και η Κρανιά, τα οποία ανήκουν στο νομό Γρεβενών.

Αξίζει τον κόπο να τα γνωρίσετε & να απολαύσετε το το φυσικό κάλλος που προσφέρουν τα πανέμορφα δάση εκεί που ζουν διάφορα είδη ζώων και πουλιών, ενώ στις πλαγιές των βουνών υπάρχουν ατέλειωτα βοσκοτόπια. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να δει τα γραφικά εκκλησάκια τα πέτρινα γεφύρια, δείγματα του πολιτισμού των βλάχων της περιοχής.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Ο Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα είναι ένας τόπος μοναδικός περικλειόμενος από ψηλές κορυφές, με αιωνόβια ρόμπολα ηλικίας άνω των 700 χρόνων, με απέραντα δάση μαύρης πεύκης και οξιάς, σπάνια αγριολούλουδα & πλούσια πανίδα.

Γρεβενά

Το αρκουδόρεμα, οι καταρράχτες & στα 1960 μέτρα στα οι λίμνες Φλέγγα, θα σας ενθουσιάσουν και θα σας ενθουσιάσουν!

Η Ομάδα του Say Greece 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.