Ελατοχώρι Πιερίας

Στα Πιέρια Όρη, στη σκιά του Ολύμπου, βρίσκεται το Ελατοχώρι, ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων. Το Ελατοχώρι αποτελεί έναν από τους τρεις οικισμούς του Δήμου Πιερίων. Οι άλλοι δύο είναι η Ρητίνη και η Βρία. Ο Δήμος Πιερίων είναι ο ορεινότερος δήμος του νομού Πιερίας.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Τα Πιέρια Όρη αποτελούν συνέχεια του Ολύμπου προς τα βορειοδυτικά. Είναι ένα βουνό με πολλά ορεινά καταφύγια, πλούσια βλάστηση και άγρια πανίδα. Το Ελατοχώρι αποτελείται από δύο οικισμούς, τον παλιό και το νέο. Στις 27 Ιανουαρίου του 1944 οι Γερμανοί κατέστρεψαν τον παλιό οικισμό. Η πρώτη ονομασία του ήταν Σκουτέρνα, επειδή στην περιοχή κατασκευάζονταν πολλά σκουτιά, δηλαδή χοντρά μάλλινα υφάσματα. Το νέο Ελατοχώρι βρίσκεται δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό.

Ελατοχώρι.jpg

Χιονοδρομικό Κέντρο

Η βάση του Χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μ., στη θέση Παπά Χωράφι, όπου λειτουργεί σύγχρονο σαλέ 600τ.μ. σε 3 επίπεδα, με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης 400 και πλέον ατόμων. Το χωριό Ελατοχώρι βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 800μ. στα Πιέρια Όρη.

Στο ισόγειο λειτουργεί self service για φαγητό, ένας πολύ ωραίος χώρος από ξύλο και τζάμι, με εξαιρετική θέα προς την πίστα. Στον πρώτο όροφο λειτουργεί καφέ μπαρ ιδανικό για solarium τις μέρες που έχει ηλιοφάνεια. Δύο snowbar πασίγνωστα για τα σφηνάκια τους που ρέουν άφθονα τις μεσημεριανές ώρες συμπεριλαμβάνονται στα όσο βρίσκει κανείς εδώ. Στο χιονοδρομικό κέντρο για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν & δύο σχολές σκι.

Ελατοχώρι

Έθιμο της Κυριαλέσας

Στις 6 Γενάρη πραγματοποιείται το έθιμο της Κυριαλέσας. Γίνεται μία δημοπρασία μεταξύ νέων για τις εικόνες της εκκλησίας του χωριού, τις οποίες μεταφέρουν σε όλες τις πηγές και τα νερά του χωριού και στην συνέχεια τις επιστρέφουν στην εκκλησία.

Η Ομάδα του Say Greece

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.