Χριστούγεννα με θέα το Μπούρτζι #greecemas

Οι πόλεις τα Χριστούγεννα φοράνε τα γιορτινά τους, γίνονται όλο και πιο όμορφες αφού βλέπουμε παντού φωτάκια & στολισμένα δέντρα. Μια τέτοια πόλη είναι και το Ναύπλιο, το οποίο βρίσκεται 150 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Ναύπλιο

Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου μπορείτε να ακούσετε τα κάλαντα στα γραφικά του στενά, να κάνετε βόλτα στα χριστουγεννιάτικα στολισμένα μαγαζάκια της πόλης και να απολαύσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων με θέα το Μπούρτζι! Το Ναύπλιο έχει μία διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη πλαισιώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, έχουν μία διάχυτη αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Αξιοθέατα και Δραστηριότητες

  • Πρέπει όπωσδήποτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα 999 σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία, η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ αν ακολουθήσετε τον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας, θα κάνετε μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας.
  • Σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά, διάσπαρτα μέσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, θα βρείτε όμορφους ξενώνες.
  • Ο πυρήνας της παλιάς πόλης απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, που είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι, το μικρό ξερονήσι με το ομώνυμο ενετικό φρούριο.
  • Ο κεντρικός πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου έχει γίνει σημείο αναφοράς στην παλιά πόλη καθώς τη διασχίζει ολόκληρη και καταλήγει στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, το σημείο συνάντησης που θυμίζει έντονα ιταλική piazza.

Ναύπλιο

  • Πρέπει να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικόν που στέγασε το πρώτο κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους και το Παλιό Τζαμί.
  • Τα παραδοσιακά ταβερνεία καταλαμβάνουν όλο το μήκος της οδού Σταϊκοπούλου, στο τέρμα της οποίας βρίσκεται το Μουσείο Κομπολογιού. Τα σοκάκια γύρω από αυτόν το δρόμο είναι γεμάτα τουρκικές κρήνες, χαμάμ και ιστορικές εκκλησίες.
  • Τα δυο καταπράσινα πάρκα, του Κολοκοτρώνη & του ΟΣΕ, που καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην είσοδο της πόλης, προσφέρονται για αγχολυτικούς περιπάτους.

Η Ομάδα του Say Greece

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.