Η Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη θα σας αφήσει άφωνους #greecemas

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που εγκαινιάστηκαν, στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Νοεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου 2018, έχουν επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δράσεις διαδραστικού χαρακτήρα, συναυλίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και παιδικά εργαστήρια με τη συνεργασία φορέων, καλλιτεχνικών και θεατρικών ομάδων της πόλης.

Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 30 Νοεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους. Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα ακουστούν κάλαντα & χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη χορωδία του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, MOYSA. Αντίστοιχα, εορταστικό πρόγραμμα ενόψει της αλλαγής του χρόνου θα πραγματοποιηθεί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το σχήμα «Batala», dj πάρτυ, πυροτεχνήματα & συναυλία από το μουσικό σχήμα «IMAM BAILDI».

Πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης θα αποτελέσει το θεματικό πάρκο «Η εποχή των Παγετώνων» στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους με προσομοίωση της τελευταίας εποχής Παγετώνων, μέσω εγκατάστασης και έκθεσης εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα.jpg

Όσον αφορά στον εορταστικό διάκοσμο, σε όλο τον άξονα της οδού Αριστοτέλους και σε άλλα σημεία της πόλης έχουν εγκατασταθεί φωτεινές κατασκευές, ενώ την ατμόσφαιρα στην πόλη ενισχύουν ειδικές φωτιζόμενες εικαστικές εγκαταστάσεις, όπως:

  • Το Πεφταστέρι σε μεγάλη κλίμακα που θα τοποθετηθεί στην οδό Φιλικής Εταιρείας με προβολή στο Λευκό Πύργο.
  • Η Εικαστική παρέμβαση Κύκλοι, παιχνίδι προοπτικής από φωτεινούς κύκλους στην οδό Μητροπόλεως.

Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:

  1. Το πιάτο των γιορτών που επιμελούνται οι σεφ 10 εστιατορίων της πόλης, από τις 7 Δεκεμβρίου 2017 έως και 7 Ιανουαρίου 2018.
  2. Τα Βοροινά των Χριστουγέννων με γευσιγνωσία των τοπικών γιορτινών κρασιών, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Όλο το πρόγραμμα των Εορτών θα το βρείτε ΕΔΩ!

Να περάσετε τέλεια!

Η Ομάδα του Say Greece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s