Περτούλι #greecemas

Στα Τρίκαλα υπάρχει ένα χωριό πού το λένε Περτούλι. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα και έχει γύρω στους 70 κατοίκους. Τα σπίτια του είναι πέτρινα & περικυκλωμένα από το ομώνυμο δάσος με έκταση 33.000 στρεμμάτων. Φυσικά πολύ κοντά στον οικισμό λειτουργεί το χιονοδρομικό του κέντρο, το οποίο έχει αναδείξει την περιοχή σε τουριστικό προορισμό.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι Τρικάλων είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα της χώρας, πολύ κοντά στο κέντρο της που είναι η Αθήνα. Η απόστασή του είναι μόλις 45′ από την πόλη των Τρικάλων, με τοποθεσία ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι. Οι πίστες του είναι κατάλληλες για έμπειρους αλλά και άπειρους σκιέρ. Διαθέτει δύο σαλέ, ένα στη βάση και ένα στην κορυφή του. Τα 2 λιφτ στο Χιονοδρομικό Κέντρο εξυπηρετούν τους χιλιάδες χειμερινούς επισκέπτες του, καθιστώντας την πρόσβαση σε οποιαδήποτε πίστα μια εύκολη υπόθεση.

Περτούλι

Στο Περτούλι θα περάσετε πολύ όμορφα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, θα γελάσετε, θα διασκεδάσετε θα παίξετε πολύ χιονοπόλεμο αλλά και θα φάτε καλά. Είναι από τις αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό σας.

Τι άλλο όμως μπορείτε να δείτε στο Περτούλι;

  1. Τα Περτουλιώτικα λιβάδια, μεγάλες καταπράσινες εκτάσεις στις οποίες βόσκουν αμέριμνες αγελάδες από ντόπιους κτηνοτρόφους.
  2. Δίπλα στο βουνό «Γκιώνα» υπάρχει το «Κοκκινοστέφανο» που δίνει την εντύπωση ενός βυζαντινού ή μεσαιωνικού φρουρίου.
  3. Τον Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
  4. Τον Ναό Αγίας Κυριακής
  5. Τον Πύργο του Χατζηγάκη (1841). Ο Χατζηγάκης ήταν ο μεγαλύτερος τσέλιγκας του Ασπροποτάμου.
  6. Το πέτρινο «Γεφύρι της γριάς», που βρίσκεται στο «φαράγγι της Μάνας», που διασχίζεται από τον παραπόταμο του Αχελώου και αποτελεί αξιόλογο μνημείο της περιοχής.

Περτούλι

Όσο θα μείνετε στο Περτούλι δοκιμάστε πίτες φτιαγμένες με σπιτικό φύλλο, παραδοσιακό ψωμί, αλλά και τα ντόπια κρέατα τους! Τέλος, φεύγοντας μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε βότανα, ρίγανη και τυρί!

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.