Μπακλαβάς

Υλικά

  • 18 λεπτά φύλλα κρούστας για μπακλαβά, 350 γρ. Flora Soft με βούτυρο, γαρίφαλα.

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα, 400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα, 3 κουτ. σούπας ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας κανέλα, 1 κουτ. του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο, 3 κουτ. σούπας φρυγανιά.

Για το σιρόπι

  • 4 ποτήρια νερό, 4 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 200 γρ. γλυκόζη, ½ κουτ. γλυκού κανέλα.

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί. Στρώνουμε μέσα τα πρώτα 4 φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση και να στρώνουμε και να αλείφουμε με βούτυρο τα φύλλα έως το 7ο φύλλο.
  2. Από το 8ο μέχρι το 11ο φύλλο, που είναι το κέντρο του μπακλαβά, πασπαλίζουμε με περισσότερη γέμιση. Από το 12ο και μέχρι το 14ο φύλλο, πασπαλίζουμε το καθένα με λίγη γέμιση. Γυρίζουμε τα φύλλα του μπακλαβά που εξέχουν προς τα μέσα και αλείφουμε με επιπλέον βούτυρο τις άκρες.
  3. Στρώνουμε τα τελευταία 4 φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο ένα-ένα και κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί με ψαλίδι. Χαράσσουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια, μπήγουμε στο κέντρο κάθε κομματιού από ένα γαρίφαλο, ψεκάζουμε με λίγο νερό και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 90 λεπτά περίπου στους 180°C.
  4. Eτοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τον ελαφρώς ζεστό μπακλαβά με βραστό σιρόπι λίγο-λίγο με μια κουτάλα (να φτάσει το σιρόπι έως την κόψη του φύλλου) και τον αφήνουμε να ηρεμήσει, μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Για περισσότερες Συνταγές, παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.