Καρύταινα Αρκαδίας

Η Καρύταινα, βρίσκεται χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. O οικισμός διακρίνεται ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα, που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Και φυσικά έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Η Καρύταινα θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και την αυθεντικότητα της, αφού κατάφερε να διατηρήσει και τα δύο αυτά στοιχεία στο πέρασμα των χρόνων χωρίς να παρασυρθεί από φτιασίδα της εποχής!

Καρύταινα

Στη Καρύταινα πρέπει να επισκεφτείτε τα παρακάτω αξιοθέατα:

  1. Για το κάστρο της, χτισμένο στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό στο οποίο είχε εγκατασταθεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! Θα θαυμάσετε την θέα από ψηλά, η οποία είναι συγκλονιστική!
  2. Κοντά στην Καρύταινα ρέει ο ποταμός Αλφειός, ο οποίος σχηματίζει στα δυτικά της Καρύταινας μεγάλο φαράγγι, συμβάλλοντας στη φυσική οχύρωση της περιοχής. Πάνω στον Αλφειό, κοντά στην Καρύταινα, διασώζονται δύο παραδοσιακά γεφύρια, το γεφύρι του Κούκου και το γεφύρι της Καρύταινας.
  3. Για να περπατήσετε στα δρομάκια της και να δείτε τα πέτρινα παραδοσιακά κτίρια κτισμένα τον 19ο αιώνα!
  4. Για να δείτε τις βυζαντινές εκκλησίες: Την Ζωοδόχο Πηγή του 16ου αιώνα, στην κεντρική πλατεία, και το πέτρινο εκκλησάκι του Άι-Νικόλα που χρονολογείται από το 1831.

Καρύταινα

 

Τέλειώνοντας να αφέρουμε ότι η Καρύταινα με την εντυπωσιακή ομορφιά απεικονιζόταν στην μία πλευρά του χαρτονομίσματος των 5.000 δραχμών! Όπως και οτι ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, όταν την επισκέφθηκε, την χαρακτήρισε Τολέδο της Ελλάδας!

Η Ομάδα του Say Greece

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.