Λαγκάδια Αρκαδίας

Το παραδοσιακό χωριό Λαγκάδια είναι ένας τόπος μοναδικός που συνδιάζει την φυσική ομορφιά ενός χωριού με τις εξαιρετικές παροχές που διαθέτει στην διαμονή, στο φαγητό αλλά και στην διασκέδαση.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Τα Λαγκάδια Αρκαδίας είναι 1 χωριό στη Γορτυνία, κτισμένο σε απότομη πλαγιά βουνού και είναι η πατρίδα των Δεληγιανναίων, αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821. Ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν οι Λαγκαδινοί κτίστες, με πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση, η οποία είναι εμφανής και στο ίδιο το χωριό. Κατά την αρχαιότητα, από την περιοχή περνούσε η οδός που οδηγούσε στην Ολυμπία, όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Λαγκάδια

Το κρεμαστό χωριό όπως το αποκαλούν από παλιά, εκτός από το τοπίο, τα τρεχούμενα νερά, τις παραδοσιακές βρύσες και τα γεφύρια, σημαντικά αξιοθέατα στα Λαγκάδια αποτελούν οι ναοί των Ταξιαρχών και του Τίμιου Προδρόμου. Χτίστηκαν και οι δύο το 1808 σε διάστημα 40 ημερών λόγω χρονικού περιορισμού που έθεσαν οι Τούρκοι. Διατηρείται επίσης και το σπίτι των Παπαγιαννόπουλων.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά την απελευθέρωση, οι Λαγκαδινοί επιδίδονται σχεδόν αποκλειστικά στο επάγγελμα του χτίστη, οργώνοντας όλη την Πελοπόννησο σε ομάδες, κατασκευάζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, βρύσες και εκκλησίες. Η φήμη τους εξαπλώνεται γρήγορα και γίνονται πλέον περιζήτητοι.

Λαγκάδια

Τα Λαγκάδια γίνονται η μεγαλύτερη πόλη της Αρκαδίας μετά την Τρίπολη με πληθυσμό 7.000 κατοίκους τη δεκαετία του 90′. Σήμερα βέβαια αριθμούν 700 περίπου κατοίκους εκ των οποίων ελάχιστοι είναι μόνιμοι.

Λαγκάδια

Στα Λαγκάδια θα ευχαριστηθείτε φαγητό, θα έχετε πολλές επιλογές δραστηριοτήτων και διασκέδασης. Μην παραλείψετε να κάνετε μια εξόρμηση στο Καταπληκτικό ελατόδασος του Μαινάλου αλλά και από το χιονοδρομικό κέντρο!

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.