Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

on

Vagonetto!

Το Μεταλλευτικό Πάρκο ΦωκίδαςVagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στο ελληνικό χώρο και βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων της Elmin Bauxites S.A.

Vagonetto

Στόχος του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας είναι, όχι μόνο να παρουσιάσει τους χώρους λειτουργίας ενός μεταλλείου, αλλά να ενημερώσει, να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει τις καινούργιες γενιές πάνω στην ιστορία εκμετάλλευσης του βωξίτη και των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτό, τιμώντας και προβάλλοντας τη μεταλλευτική ιστορία της Φωκίδας.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Vagonetto

Από την έναρξη της λειτουργίας του το 2003, αποτελεί κέντρο μαθητικού και φοιτητικού τουρισμού, καθώς από τους 10.000 περίπου επισκέπτες που δέχεται σε ετήσια βάση, οι 6.000-7.000 είναι νέοι, μαθητές και φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, που προέρχονται όχι μόνο από τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιά όπως τη Χίο, την Κρήτη, τη Σκιάθο και την Σκύρο.

Η Ασφαλεια Στο Vagonetto

Στο Vagonetto τηρούνται όλες οι προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Ο υπόγειος χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, σύμφωνα με τους κανόνες της ασφάλειας, όπως επιτάσσει η μεταλλευτική νομοθεσία και οι διεθνείς προδιαγραφές.

Vagonetto

Βραβείο Λάππα

Προς τιμή του εκλιπόντος καθηγητή και γλύπτη Γεωργίου Λάππα, το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας συνεργάζεται με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για τη διεξαγωγή ενός πρωτοποριακόυ διαγωνισμού που συνδέει τη σύγχρονη τέχνη με τη βιομηχανική εργασία. Οι καλλιτέχνες που επιλέγονται για συμμετοχή στο διαγωνισμό καλούνται να ζήσουν για δυο εβδομάδες την καθημερινότητα των μεταλλωρύχων, να εμπνευστούν απο την εργασία τους και να δημιουργήσουν ένα μοναδικό έργο χώρου. O διαγωνισμός περιλαμβάνει μια εικαστική διαμονή διάρκειας 15 ημερών στους χώρους της εταιρείας Elmin Bauxites και Vagonetto και λήγει με την απονομή του χρηματικού επάθλου ύψους 10.000 ευρώ στο διακριθέν έργο.

Vagonetto

Πληροφορίες

  • Email: info@vagonetto.gr
  • Wedsite: Vagonetto

Η Ομάδα του Say Greece!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.