Πλανητέρο Αχαΐας

on

Το Πλανητέρο είναι χωριό της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων του Νομού Αχαΐας. Το Πλανητέρο απέχει 7,5 χλμ. από την Κλειτορία και είναι ορεινό χωριό με υψόμετρο 697 μέτρα, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού και είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει.

Πλανητέρο Αχαΐας.jpg

Το νερό ήταν κινητήριος δύναμη για τους νερόμυλους και τις νεροτριβές της περιοχής, που πλέον έχουν καταστραφεί. Υπάρχει όμως ένας νερόμυλος ο οποίος έχει αναστηλωθεί και λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο και με ακριβώς τον ίδιο παλιό μηχανισμό.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Κάντε έναν περίπατο ανάμεσα στα πλατάνια, σε μερικά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα και είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε τη μαγεία και το μεγαλείο της φύσης. Στο πλατανόδασος αυτό, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, λειτουργούν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την φημισμένη ποταμίσια πέστροφα της περιοχής. 

Πλανητέρο Αχαΐας

Από το Πλανητέρο, ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, Μάζι και Ντουρντουβάνα. Eπίσης το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς και Καλάβρυτα. Mέσα από την πλούσια βλάστηση διακρίνεται ψηλά το χωριό Άρμπουνας. 

Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Όλα αυτά κάνουν το Πλανητέριο αγαπημένο προορισμό ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή!

Η Ομάδα του Say Greece!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.