Τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και αποτελούνται από την Αίγινα, την Ύδρα, το Αγκίστρι, τις Σπέτσες, τη Σαλαμίνα, τον Πόρο και τα Μέθανα.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

  • Η Αίγινα απέχει μόλις μία και μισή ώρα από τον Πειραιά. Η πολύ κοντινή απόσταση της Αίγινας από την Αθήνα, την κάνουν ιδανικό προορισμό για μικρές και μεγάλες αποδράσεις από την καθημερινότητα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!

Αίγινα

  • Τα Μέθανα συνδέονται με μια στενή λωρίδα ξηράς με την Αργολίδα και προσφέονται για ήρεμες διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Ένα νησί με αντρικό όνομα! Ο Πόρος είναι ένα ύπεροχο νησί κοντά στην Αθήνα, που περιμένει να σας συστηθεί και να σας γνωρίσει τις ομορφιές του!  Το μικρό ψαροχώρι του Γαλατά με τις όμορφες αμμώδεις παραλίες, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και το μαγευτικό λεμονοδάσος δημιουργούν στο νησί ένα ήρεμο σκηνικό για χαλαρωτικές και ξέγνοιαστες διακοπές.Πόρος
  • Στις Σπέτσες τα παραδοσιακά νεοκλασσικά κτίρια θα σας μεταφέρουν νοερά στα παλιά χρόνια της ιστορίας του νησιού. Τα καταπράσινα λοφάκια του νησιού και τα πανύψηλα πεύκα που απλώνονται παντού προσελκύουν όσους επισκέπτες αγαπούν την περιήγηση.

  • Η Υδρα είναι ένα νησί μοναδικής ομορφιάς που θα πρέπει να επισκεφτεί κάθε ταξειδιώτης. Πλησιάζοντας το λιμάνι, η πόλη της Ύδρας φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Περπατώντας στην Υδρα μπορείτε να θαυμάσετε τα παραδοσιακά κτίρια του νησιού το οποίο είναι ιδανικός προορισμός για απόδραση από το καθημερινό άγχος της πόλης.

  • Πατρίδα του ομηρικού Αίαντα και του τραγικού Ευριπίδη, τόπος διαμονής του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και φιλοξενίας του οπλαρχηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, η Σαλαμίνα αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και θέατρο σημαντικών γεγονότων.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού λειτουργούν σαν αγχολυτικό για τους Αθηναίους και αποτελούν ένα διαχρονικό και αγαπημένο προορισμό για weekends και αποδράσεις της τελευταίας στιγμής. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε περισσότερα του ενός νησιά καθ’ότι κάποια έχουν μεταξύ τους σύνδεση.

Η Ομάδα του Say Greece!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.