Κυλλήνη

Η Κυλλήνη είναι χωριό της Ηλείας και ανήκει στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, σε πολύ κοντινή θέση βρισκόταν η Γλαρέντζα, το επίνειο της Ανδραβίδας, της πρωτεύουσας του Πριγκιπάτου της Αχαΐας.

Η Κυλλήνη έχει κατοικηθεί από την παλαιολιθική εποχή. Η πρώτη γραπτή μαρτυρία είναι από τον Όμηρο ο οποίος μας λέει για τον φόνο του Ώτου του Κυλλήνιου, αρχηγού των Επειών κατά τον Τρωικό πόλεμο από τον Πολυδάμα.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Πρέπει να επισκεφτείτε!

  • Τα Ιαματικά Λουτρά της Κυλλήνης, τα οποία απέχουν εννιά χιλιόμετρα από την κωμόπολη και βρίσκονται μέσα σε φυσικό δάσος. Τα λουτρά υπάρχουν από την αρχαιότητα και έχουν βρεθεί εγκαταστάσεις ρωμαϊκών χρόνων.

Κυλλήνη - Λουτρά!

  • Το Χλεμούτσι ή Χλουμούτσι ή Clermont ή Castel Tornese ήταν τo σημαντικότερο κάστρο του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Κατασκευάστηκε κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας από το Γοδεφρείδο Β’ Βιλλεαρδουίνο στην Ηλεία και προστάτευε και την Ανδραβίδα, αλλά και το επίνειο της, τη Γλαρέντζα.
  • Την Mονή της Παναγίας της Βλαχέρνας, η οποία βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Κάτω Παναγιάς, μόλις 2,5 Κm από την Κυλλήνη. Αυτή βρίσκεται εντός μιας μικρής ελαιόφυτης κοιλάδας και ανήκει στη Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας.

Κυλλήνη Ηλείας

  • Το νησάκι της Καυκαλίδας βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Κυλλήνης. Στο νησακι δεσπόζει ένας φάρος που κατασκευάστηκε το 1906 με ύψος πύργου 15 μέτρα. Σήμερα, το νησάκι μπορεί κάποιος να το επισκευθεί με βάρκα. Εκτός από το φάρο, στο νησάκι της Καυκαλίδας υπάρχουν Ρωμαϊκοί τάφοι και ερείπια ενός παλαιοχριστιανικού ναΐσκου.

Η Ομάδα του Say Greece!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.