Βυτίνα

Η Βυτίνα εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Η Βυτίνα απλώνεται μέσα στο Μαίναλο και τα έλατα την οριοθετούν και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Αρχοντική και ωραία η Βυτίνα, με τα πετρόσπιτα της, τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία, τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της για περιπάτους, τα δασάκια και τις εξοχές της, ανταμείβει τον επισκέπτη της με διακοπές αξέχαστες.

Γύρω της σε μικρές αποστάσεις, υπάρχουν χωριά εκπληκτικής ομορφιάς, ποτάμια, πηγές, μνημεία ιστορικά, μοναστήρια, τόποι μαγικοί που αξίζει να εξερευνήσει κανείς.

Βυτίνα

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Πληροφορίες για τη Βυτίνα!

  • Ο Μυλάοντας ποταμός συγκεντρώνει τα κρυστάλλινα νερά των πηγών της γύρω περιοχής και κυλά ήσυχα σε μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους που ξεκινά απο την Ελάτη και φθάνει μέχρι την Νυμφασία.
  • Γραφική διαδρομή μέσα απο το δάσος και δίπλα στο Μυλάοντα ποταμό, που διασχίζει την Ελάτη και καταλήγει  στην Στεμνίτσα.
  • Σε μικρή απόσταση απο την Βυτίνα, στον γραφικό οικισμό της Ελάτης, τα άλογα της Ελάτης προσφέρονται για μικρές βόλτες γύρω απο το κτήμα αλλά και μεγάλες διαδρομές μέσα στο δάσος του Μαινάλου.
  • Στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, πλήθος δραστηριοτήτων χιονιού και σπορ θα ικανοποιήσουν τους επισκέπτες. Σκι, snowboard, έλκηθρα, snowmobiles και φυσικά χαλάρωμα στο Chalet.
  • Σε όλη την γύρω περιοχή υπάρχει η δυνατότητα ορεινών δραστηριοτήτων όπως  trekking στα ξεχωριστά μονοπάτια του Μαινάλου, πεζοπορία στις όχθες του Μυλάοντα  και  ορειβασία στις πλαγιές  των βουνών.
  • Σε κέντρο της Βυτίνας ο ιερός ναός του Αγίου Τρύφωνος, χτισμένος το 1846 είναι ένα απο τα σημαντικότερα αξιοθέατα και ο επισκέπτης πρέπει να το δει και να θαυμάσει τη μεγαλοπρέπειά  του.
  • Στον γραφικό οικισμό της Νυμφασίας, δίπλα στον Μυλάοντα ποταμό, βρίσκεται εδώ περισσότερο απο 7 αιώνες η σημαντική μονή Κερνίτσης που συγκεντρώνει επισκέπτες και πιστούς απο όλη την Ελλάδα.
  • Στην πλατεία της Βυτίνας, το λαογραφικό μουσείο διατηρεί τις μνήμες και την ιστορία της Βυτίνας ανεξίτηλες στην μνήμη των επισκεπτών που θα έχουν την τύχη να το επισκεφθούν.

Η Ομάδα του Say Greece!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.