Χρυσή Ιεράπετρας!

Η Χρυσή (Γαϊδουρονήσι), είναι νησίδα του Λιβυκού πελάγους και βρίσκεται περίπου 15 χλμ. νότια της Ιεράπετρας, ενώ 700 περίπου μέτρα ανατολικά της, βρίσκεται η νησίδα Μικρονήσι. Είναι μία από τις πολλές νησίδες που περιτριγυρίζουν την Κρήτη.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Γαιδουρονήσι ή Χρυσή!

Η Χρυσή περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά, στις οποίες οφείλει άλλωστε και το σύγχρονο όνομά της. Την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι προσεγγίζουν το νησί με τουριστικά καραβάκια από την Ιεράπετρα. Είναι νησί εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και πάνω του βρίσκεται το μεγαλύτερο φυσικά διαμορφωμένο κεδρόδασος της Ευρώπης. Οι περισσότεροι κέδροι είναι ηλικίας 200 ετών και φτάνουν σε ύψος τα 7 μέτρα. Στην Χρυσή έχουν βρεθεί απολιθώματα πάνω σε ηφαιστειακά πετρώματα που χρονολογούνται από 350.000 έως 70.000 χρόνια όταν το νησί ήταν ακόμα βυθισμένο στο νερό.

Γαιδουρονήσι ή Χρυσή!

Στο δυτικό μέρος του νησιού, μπορείτε να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, την παλιά αλυκή που ακόμα μαζεύει αλάτι,τους λαξευτούς τάφους της Ρωμαικής περιόδου, τον αρχαίο λιμενοβραχίονα και τον φάρο!

Γαιδουρονήσι ή Χρυσή!

Από τα μέσα Μαίου εως το τέλος Οκτωμβρη εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια σκαφών από το λιμάνι της Ιεράπετρας στις 10:30. Η αποβίβαση μετά από μια ώρα ταξίδι, γίνεται στο νότιο μέρος του νησιού! Σε διάστημα 6 ωρών μπορείτε να απολαύσετε τις απέραντες παραλίες και να απολαύσετε τα καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερα του νησιού!

Η Ομάδα του Say Greece!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.