Eλαφόνησος!

Ένας παράδεισος κοντά στην Πελοπόννησο!

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Ο πληθυσμός του νησιού, που είναι περίπου εξακόσιοι κάτοικοι το χειμώνα, το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζεται. Το νησί είναι πόλος έλξης τουριστών με κορύφωση το μήνα Αύγουστο. Στα νότια βρίσκονται τα Κύθηρα (Τσιρίγο).

Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το οφείλει στο πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα, καθώς, όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία, πολλά ήταν τα ιερά της Αρτέμιδας στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα από την ύπαρξη πλήθους μικρόσωμων ελαφιών κόκκινου χρώματος. Άλλωστε και το διάσημο άγαλμα της Θεάς Αρτέμιδας στο Μουσείο του Λούβρου, που κρατά ένα τέτοιο ελάφι, έχει βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ – ΛΙΜΝΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ

Στην Πούντα, βγαίνοντας από το ferry boat της Ελαφονήσου κάνουμε δεξιά ακριβώς εκεί που τελειώνει η προβλήτα και ξεκινά η άσφαλτος. Διανύουμε 800μ. περίπου χωματόδρομου και αμμουδιάς δίπλα στους αμμόλοφους ώσπου να φτάσουμε στην παραλία Παυλοπέτρι με την ομώνυμη νησίδα απέναντι μας. Πίσω μας έχουμε τη λίμνη Στρογγύλη και αριστερά μας το κανάλι που επικοινωνεί η λίμνη με την θάλασσα. Θαλαμωτοί αρχαίοι τάφοι στην ακτή Παυλοπέτρι με τα σμαραγδένια νερά. Λαξευμένα σκαλιά, κιβωτιόσχημοι αρχαίοι τάφοι πάνω στην ομώνυμη νησίδα απέναντι. Βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την νησίδα η αρχαία πόλη των Βοιών που περιγράφει ο Παυσανίας στα Λακωνικά τον 2o μ.χ. αιώνα.

ΚΑΒΟ ΜΑΛΙΑΣ (ΑΚΡΑ ΜΑΛΕΑΣ)

Το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, απόληξη του Πάρνωνα στην θάλασσα, εκεί που τα 600μ. του βουνού συναντούν κάθετα το Μυρτώο Πέλαγος εκεί που εκατοντάδες καράβια συνάντησαν τη σιωπή του βυθού. Η Aκρα της Ελλάδας που λατρεύτηκε και τραγουδήθηκε από τ αρχαία χρόνια ως σήμερα όπως κανένα άλλο θαλάσσιο μονοπάτι.

 • Γερμανικό Παρατηρητήριο!
 • Σπήλαιο Καστανιάς!
 • Εκπληκτικής ομορφιάς και προσπελασημότητας σπήλαιο.
 • Κάστρο Αγίας Παρασκευής-Διάσελο!
 • Απολιθωμένο Δάσος!
 • Πανέμορφα χρώματα στα νερά με δύο πανέμορφες αμμουδιές συνθέτουν το σπάνιο και μοναδικό τοπίο του απολιθωμένου δάσους.

Elafonisos

Παραλίες Ελαφονήσου!

Η Ελαφόνησος διαθέτει πολλές παραλίες με αμμουδιές. Γνωστότερη όλων, το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο (Σίμος)! Πάμε όμως να τις γνωρίσουμε:

 • Σίμος (Φράγκος): O Σίμος αποτελεί τη μικρή παραλία στο μαγευτικό δίδυμο μικρής και μεγάλης παραλίας στο νότιο τμήμα της Ελαφονήσου, απέναντι από τη Νήσο Κύθηρα και την Aκρα Σπαθί.
 • Σαρακίνικο: Το Σαρακίνικο αποτελεί τη μεγάλη παραλία στο μαγευτικό δίδυμο μικρής και μεγάλης παραλίας στο νότιο τμήμα της Ελαφονήσου!
 • Αγλύφτης: Η μοναδική παραλία με βότσαλο στο νησί. Κρυμμένη καλά πίσω από το νησάκι του Αγλύφτη στο δυτικότερο σημείο της Ελαφονήσου.
 • Πούντα: Όμορφη αμμουδερή παραλία στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου!
 • Λεύκη: Παραλία στον ομώνυμου όρμο στην δυτική πλευρά του νησιού. Λίγη ολόλευκη αμμουδιά με βραχάκια έξω έξω και το ομορφότερο χρώμα θάλασσας που υπάρχει.
 • Κάτω Νησί: Μεγάλη αμμουδερή παραλία 1.200μέτρων στο Δυτικό τμήμα του νησιού η οποία και προστατεύεται από πλήθος νησίδων που την περιστοιχίζουν από την πλευρά της θάλασσας ενώ προς το εσωτερικό του νησιού προστατεύεται από ένα τοίχος κέδρων.
 • Αλλά παραλιές: Παυλοπέτρι, Κοντογόνι, Καλόγερας, Μεγάλο Τηγάνι, Χαμόκελο, Μάγγανο όπου αξίζει να τις επισκεφτείτε και να απολαύσετε τα υπέροχα νερά τους!

The Say Greece Team

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s