Αλεποχώρι!

Η αλήθεια είναι ότι είχα πολλά χρόνια να πάω στο Αλεποχώρι, από έφηβή όσο μπορώ να θυμηθώ! Ετσι όταν μου προτάθηκε ένα τριήμερο σε αυτό, είπα αμέσως ναι! To Αλεποχώρι αποτελεί μια ευχάριστη κοντινή απόδραση. Είναι ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα της Δυτικής Αττικής!

Η διαδρομή που θα κάνετε είναι όμορφη και θα γεμίσουν τα μάτια σας απο πράσινο και μπλε! Αλλά και το ίδιο το χωριό είναι μέσα στο πράσινο. Σήμερα, χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής διατηρούν εκεί την μόνιμη ή την εξοχική τους κατοικία, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες το Αλεποχώρι συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες παραθεριστών.

Παραλίες

Στην περίπου 8 χιλιομέτρων παραλία του Αλεποχωρίου, θα συναντήσετε τοπία μοναδικής ομορφιάς, άλλοτε αμμώδη και άλλοτε με βότσαλα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Αν κατευθυνθείτε προς την Μαυρολίμνη, θα βρείτε παραλίες απομονωμένες και «ακατέργαστες» κάτω από την σκιά των πεύκων που φτάνουν έως την παραλία και με θέα τα νησάκια του Κορινθιακού. Όσοι παραμείνουν στην παραλία μέχρι τις απογευματινές ώρες, θα μαγευτούν από τη χρωματική παλέτα του ηλιοβασιλέματος, καθώς  ο ήλιος μεταμορφώνει  τα καταγάλανα νερά, σε πορφυρά και δύει πίσω από τις μυστηριώδεις Αλκυονίδες νήσους.

Δραστηριότητες

Ψάρεμα, καταδύσεις, surfing ή ιστιοπλοΐα, όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας σπορ, σίγουρα μπορείτε να το κάνετε στο Αλεποχώρι και να περάσετε πολλές ευχάριστες ώρες κατά την επίσκεψη ή την διαμονή σας. Ειδικότερα για όσους ασχολούνται με το wind surfing, το Αλεποχώρι είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Αττική. Τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες, υπάρχουν αρκετοί αθλητές αλλά και χομπίστες που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την παραλία.

Στο λιμάνι του Αλεποχωρίου υπάρχει επίσης ο Ναυτικός Όμιλος, όπου γίνονται συχνά μαθήματα και αγώνες ιστιοπλοΐας.

The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.