Κως!

Το νησί του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη όπου κατοικείται από το 3.000 π.Χ. αποτελεί  Κέντρο συνάντησης όλων των σημαντικών αρχαίων ελληνικών πολιτισμών, των δυτικών και ανατολικών πολιτισμών της Μεσογείου.

Οι υπέροχες παραλίες της, οι φυσικές της ομορφιές αλλά και οι καθημερινές σχεδόν εκδηλώσεις με τοπικό παραδοσιακό χρώμα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για ψυχαγωγία και ξεκούραση. Τα ιστορικά της μνημεία, κατάλοιπα διαφόρων πολιτισμών, οι εκκλησίες, η ξεχωριστή της αρχιτεκτονική και το διεθνούς φήμης Ασκληπιείο αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Η πόλη της Κω είναι ένα ανοικτό αρχαιολογικό πάρκο που συμβιώνει αρμονικά με τη σύγχρονη αισθητική και τους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης και της πολυπολιτισμικής παρουσίας.

Η Κως, βρίσκεται στο κέντρο των Δωδεκάνησων και  είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο μετά τη Ρόδο μεγαλύτερο σε πληθυσμό. Το διεθνές αεροδρόμιό, το λιμάνι, η μαρίνα, οι συγκοινωνίες και η θαλάσσια επικοινωνία της Κω με όλα τα γειτονικά νησιά αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις συνθήκες για εύκολη μετακίνηση και πρόσβαση από παντού.

Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

Kos

12 Αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε!

 • Ιερό του Ασλκηπιειού, χώρος θεραπείας και διδασκαλίας της Ιατρικής στην αρχαιότητα, αποτελεί σήμερα το σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος της Κω!
 • Η Αρχαία Αγορά της Κω, από τις μεγαλύτερες που έχουν ανασκαφεί έως σήμερα στην Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.
 • Το Κάστρο Νερατζιάς βρίσκεται στο λιμάνι της Κω και αποτελεί το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο κάστρο του νησιού.
 • Ένα από τα σημαντικότερα δημόσια κτίρια της Αρχαίας Κω, το Ρωμαϊκό Ωδείο το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 • Ναός του Ηρακλή: Ιερό του 2ου αιώνα π. Χ. αφιερωμένο στον Ηρακλή, χτισμένο σε μικρή απόσταση από τον Πλάτανο του Ιπποκράτη.
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Κω: Κτίριο αντιπροσωπευτικό της αρχιτεκτονικής της Ιταλοκρατίας, φιλοξενεί πλούσια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων από την αρχαιότητα μέχρη και τα ύστερορωμαϊκά χρόνια.
 • Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη, κοντά στην παραλία, βρίσκεται ο υδροβιότοπος Ψαλιδίου, ενταγμένος στις περιοχές Natura και προστατευόμενος ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
 • Λαογραφικό Μουσείο Αντιμάχειας: Το Λαογραφικό μουσείο στην Αντιμάχεια, βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, σχεδόν απέναντι από το Παραδοσιακό Μύλο. Το μουσείο, το οποίο αποκαλείται και “Πέτρινο Αντιμαχιώτικο Σπίτι” στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι, τυπικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα στην Κω. Στα εκθέματά του περιλαμβάνονται διάφορα εργαλεία, παραδοσιακά έπιπλα και παλιές συσκευές.
 • Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω: Κοινωφελές Ίδρυμα με διεθνή χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1960, προς τιμή του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.
 • Παραλία Καμάρι: Η κεντρική παραλία της Κεφάλου και από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού χαρακτηρίζεται από καταγάλανα και κρύα νερά και τις υποδομές water sport, εστίασης και διασκέδασης που διαθέτει.
 • Παραλία Άγιος Στέφανος: Από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του νησιού, συνδυάζει φυσικό κάλος με ερείπια παλαιοχριστιανικών ναών λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα.
 • Η παραλία Λαγκάδα βρίσκεται στην Κέφαλο με χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά.

The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.