Θάσος!

Το νησί της Θάσου δεν προσφέρεται μόνο για τις σμαραγδένιες παραλίες του, το εξαιρετικό φαγητό και την διασκέδαση. Άρρητα συνδεδεμένη είναι η ιστορία και η ζωή του νησιού με τα Λαογραφικά Μουσεία, τους Αρχαιολογικούς χώρους, τα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες και πολλά άλλα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε.

  • Αρχαιολογικό Μουσείου Θάσου: Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου εδρεύει στη ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται κοντά στην αρχαία αγορά, σχεδόν στο κέντρο του Λιμένα. Εκεί μπορείτε να δείτε μοναδικές συλλογές γλυπτικής, κεραμικής, μικροπλαστικής και νομισμάτων από τον 7ο αι π.χ. έως τον 7ο αι. μ.χ.
  • Το Μουσείο του Πολύγνωτου Βαγή μπορείτε να το βρείτε στην Ποταμιά και στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού. Αυτό το Μουσείο περιλαμβάνει έργα του διεθνούς φήμης Θάσιου γλύπτη Πολύγνωτου Βαγή από όπου έχει πάρει και το όνομα του. Ο Π. Βαγής (1894 – 1965) έχει διακριθεί στην Αμερική για την γλυπτική του τέχνη και έργα του εκτίθενται σε πολλά Μουσεία της Αμερικής, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Καβάλας και σε ιδιωτικές συλλογές.
  • Μουσείο Ελιάς και Ελαιόλαδου: Έξω από το χωριό Σκάλα Πρίνος θα συναντήσετε ένα νεόκτιστο και άκρως ενδιαφέρον μουσείο, που είναι αφιερωμένο στο θαυματουργό ελαιόλαδο! Με πρωτοβουλία μιας τοπικής βιολογικής επιχείρησης, το μουσείο φιλοξενεί ένα χώρο όπου μπορείτε να δείτε πως γίνεται η παραγωγή του ελαιόλαδου.
  • Το Καλογέρικο είναι ένα ιστορικό κτίριο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της περιοχής και βρίσκεται στο κέντρο του Λιμένα, στο κέντρο του παλιού λιμανιού. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις μέρες μας αποτελεί χώρο πολιτιστικών εκθέσεων για έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
  • Το Λαογραφικό Μουσείο της Καλλιράχης στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αρχοντικό του 1880. Το Λαογραφικό αυτό Μουσείο τα δύο τελευταία χρόνια φιλοξενεί με μεγάλη επιτυχία έκθεση με ναυτικές φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής με την υποστήριξη του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας.
  • Στο χωριό Θεολόγο αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής για να θαυμάσετε την εικόνα της Παναγίας που κατά πολλούς είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και έχει δημιουργηθεί από κερί και μαστίχα.

Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

Θάσος

  • Κατά πολλούς είναι μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες του νησιού που ξεχωρίζει στο κέντρο του Λιμένα και είναι αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών, τον Άγιο Νικόλαο.
  • Στη πρωτεύουσα του νησιού σε περίοπτη θέση δεσπόζει το αρχαίο θέατρο. Αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε είτε λόγω της περίοπτης θέσης του και να απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα είτε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Θάσου και να απολαύσετε μια θεατρική ή μουσική παράσταση.
  • Η τεχνίτη λίμνη στις Μαριές είναι ένα θαυμάσιο μέρος για τους λάτρεις της φύσης και προτείνεται για ήσυχους και ήρεμους περιπάτους. Το καταπράσινο περιβάλλον της λίμνης θα σας ενθουσιάσει και θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης!

The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.