5 Παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε!

Αντίπαξοι.. Αγραπιδιά!

Η Αγραπιδιά αποτελεί το μοναδικό λιμανάκι του μικρού νησιού και αυτό που συνδέει το νησί με τους Παξούς, που είναι γεμάτη με ψαρόβαρκες αλλά και σκάφη που έχουν οι ντόπιοι για να επικοινωνούν με τους Παξούς. Πάνω από το λιμανάκι, θα συναντήσετε το μόνο εκκλησάκι του νησιού, τον Αγιο Αιμιλιανό. Ένα μονοπάτι διασχίζει το νησί από τη μια άκρη έως την άλλη, με αφετηρία τον κόλπο της Βρίκα και τερματισμό στο ακρωτήρι Πλάκα με τον αριστοτεχνικό Φάρο, που έχει κατασκευαστεί στα τέλη του 19ου αιώνα και έχει μεγάλη εμβέλεια. Θα χρειαστείτε μιάμιση με δύο ώρες πεζοπορίας να το διασχίσετε από τη μια άκρη έως την άλλη. Διάφορες παρακάμψεις από το μονοπάτι οδηγούν σε απομονωμένες βοτσαλωτές παραλίες, όπως το Σκίδι, το Σαρακίνικο, το Ροδοβάνι, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε ένα μπάνιο.

Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

Αντίπαξοι


Σαντορίνη.. Βλυχάδα!

Η Βλυχάδα θεωρείται πολύ ιδιαίτερη παραλία λόγω του ηφαιστειακού τοπίου της και των βράχω που την περιτριγυρίζουν. Η θάλασσα έχει σχηματίσει πολλές εσοχές και σπηλιές για να εξερευνήσεις.

Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

Βλυχάδα Σαντορίνη.jpg


Μήλος.. Κλέφτικο!

Το Κλέφτικο είναι τρεις συνεχόμενοι κόλποι με πολλές σπηλιές για να εξερευνήσεις, προστατευμένα κολπάκια, όπου μπορείτε να πάτε μόνο με ιστιοπλοϊκά ή καραβάκια τα οποία ξεκινούν από τον Αδάμαντα, την Αγία Κυριακή και τον Κήπο. Τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά προσφέρουν περιήγηση και σε άλλες παραλίες στη δυτική πλευρά του νησιού, στην οποία δεν μπορείς να φτάσεις με το αυτοκίνητο ούτε για πλάκα.

Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

Κλέφτικο Μήλος.jpg


Χανιά.. Ελαφονήσι!

Στο Ελαφονήσι το τοπίο είναι παραδεισένιο. Η άμμος είναι λευκή με χρυσές και ροζ αποχρώσεις από τα εκατομμύρια μικροσκοπικά κοχύλια, που αφήνουν τα ρεύματα τόσα χρόνια, ενώ τα πεντακάθαρα νερά με τους σμαραγδένιους και γαλάζιους χρωματισμούς σε προσκαλούν να αφήσεις τον εαυτό σου στην αγκαλιά τους. Η στενόμακρη χερσόνησος του Ελαφονησίου «κόβεται» από μία ρηχή λιμνοθάλασσα που χωρίζει την κεντρική παραλία με το φημισμένο νησάκι. Για να φτάσετε στο νησί πρέπει να περπατήσετε μέσα στο νερό, το οποίο φτάνει σε βάθος το πολύ ένα μέτρο και απέχει περίπου 200 μέτρα από την ακτή. Η παραλία διακρίνεται για την άγρια και απαράμιλλη ομορφιά της και προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura.

Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

Ελαφονήσι Χανιά.jpg


Λευκάδα.. Πόρτο Κατσίκι!

Η παραλία είναι αμμώδης, τα νερά είναι βαθιά, φτάνοντας πολλά μέτρα βάθος μέσα στον όρμο, ενώ έξω από τα ακρωτήρια φτάνουνε τα 350 μ. βάθος. Μια λευκή λωρίδα αμμουδιάς μπροστά από τον εντυπωσιακό λευκό βράχο: η εικόνα είναι γνωστή στους περισσότερους, καθώς έχει βραβευθεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και την έχουμε δει σε διάφορες τουριστικές καμπάνιες. Ακολουθήστε τον κατηφορικό δρόμο με τα 100 σκαλοπάτια που ξεκινούν από τον χώρο του πάρκινγκ.

Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

Πόρτο Κατσίκι Λευκάδα.jpg

Enjoy the Summer!
The Say Greece Team

SaveSave

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.