Ρόδος – Μέρος Δεύτερο!

Τι πρέπει οπωσδήποτε  να δείτε στη Ρόδο!

 • Τον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Ιαλυσού με μια πληθώρα μνημείων όπως ο ναός της Αθηνάς Πολιάδος, ο ναός της εποχής των Ιπποτών και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Χωστού.
 • Το μοναστήρι της Παναγίας Φιλερήμου με τη μεγάλη λιθόστρωτη αυλή και την πέτρινη εκκλησία γοτθικού ρυθμού.
 • Το δρόμο του Γολγοθά, με τα κυπαρίσσια και τις πέτρινες στήλες που φέρουν παραστάσεις με τα Πάθη του Xριστού. Ο δρόμος καταλήγει σε έναν μεγάλο σταυρό.
 • Την παραλία της Ιαλυσού με τα καταγάλανα νερά. Τα μελτέμια που πνέουν στην περιοχή την καθιστούν ιδανική για θαλάσσια σπορ όπως windsurfing και kitesurfing.
 • Η περιοχή της Αφάντου, ένας οικισμός με τυπική νησιώτικη αρχιτεκτονική και μια υπέροχη παραλία, φημίζεται για το γήπεδο γκολφ που μάλιστα λειτουργεί όλο το χρόνο.

 • Κοντά στο χωριό Θεολόγος βρίσκεται η φημισμένη κοιλάδα των Πεταλούδων, βιότοπος σπάνιας φυσικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση στην οποία από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο εμφανίζονται κατά εκατομμύρια οι πεταλούδες Panaxia quadripunctaria.
 • Ο Aρχάγγελος είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη του νησιού που κατοικείται ήδη από τη μυκηναϊκή εποχή.
 • Η Κάμειρος υπήρξε μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου. Tα ερείπιά της σώζονται σε έναν κατάφυτο αρχαιολογικό χώρο μέχρι και σήμερα.

 • Το ψηλότερο βουνό της Ρόδου, ο επιβλητικός Αττάβυρος δεσπόζει ανάμεσα στα ημιορεινά χωριά της περιοχής.

 • Η Λίνδος αποτελούσε πλούσια και ισχυρή αρχαία πόλη, κάτι που αντικατοπτρίζεται μέχρι και σήμερα στην επιβλητική της ακρόπολη, σκαρφαλωμένη σε ένα πανύψηλο βράχο. Η Λίνδος φημίζεται και για παραλίες με καταγάλανα νερά, οι οποίες μάλιστα διαθέτουν και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

 • Πληροφορία για τους λάτρεις της πεζοπορίας: Υπέροχες διαδρομές αποκαλύπτουν το φυσικό κάλλος του νησιού σε όλο του το μεγαλείο: πεζοπορία από τη Φιλέρημο μέσα από ένα μαγευτικό πευκόδασος στη θάλασσα, πεζοπορία στην κοιλάδα των πεταλούδων, από το χωριό της Σαλάκου στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, από το κάστρο της Κρητηνίας στο χωριό της Κρητηνίας μέσα από μια εύφορη κοιλάδα.

  Από την Ρόδο αναχωρούν καραβάκια που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στα κοντινά νησιά: Σύμη, Χάλκη, Καστελλόριζο και Τήλο!

  Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
  Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ

The Say Greece Team

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s