Τοπικά Μπιζέλια – Αγαθονήσι!

Στο Αγαθονήσι θα βρείτε καλό, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Δοκιμάστε τα τοπικά μπιζέλια.

Οι πράσινες μπίλιες που κρύβονται μέσα στα τρυφερά φασολάκια τους είναι τώρα έτοιμες να μεταμορφωθούν σε πιάτα με ανοιξιάτικα αρώματα. Ο φρέσκος αρακάς είναι στην εποχή του και δεν τον χάνουμε με τίποτα. Διαλέγουμε τα φασολάκια του αρακά σε λαμπερό πράσινο χρώμα, σφιχτά, γυαλιστερά και τρυφερά, και όσο γίνεται πιο νεαρά. Αποφεύγουμε τα μαλακά, τα τραυματισμένα, αυτά που έχουν κηλίδες ή έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν.

Σκέτος, στο κλασικό ελληνικό λαδερό με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο ή μάραθο, λίγους κύβους πατάτας και λίγες ροδέλες καρότου, κάνει ένα γλυκύτατο ανοιξιάτικο φαγητό. Σε συνδυασμό με αγκινάρες και κουκιά δίνει πάλι νόστιμα, μυρωδάτα λαδερά, που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα της εποχής. Συνδυάζεται με τρυφερά κρέατα, σαν το κατσικάκι ή το αρνάκι με ντομάτα στην κατσαρόλα, με κοτόπουλο, γίνεται νοστιμότατος πουρές που θα συνοδέψει ένα πιάτο μας, πρωτότυπη σούπα, μπαίνει σε ριζότο αλλά και σε ζυμαρικά. Αν βρείτε πολύ μικρό αρακά μπορείτε να τον χαρείτε και ωμό, μέσα σε πράσινη σαλάτα.

Όλη η προσοχή σας όμως, θα είναι στο μαγείρεμα. Όσο πιο τρυφερός, τόσο λιγότερη ώρα απαιτεί. Αν πρόκειται να τον προσθέσετε σε κρέας μαγειρευτό θα το κάνετε τα τελευταία 15′-20′.

Πεισσότερες συνταγές με τον αγαπημένο μας αρακά θα βρείτε ΕΔΩ!

Καλή μας Όρεξη!

The Say Greece Team

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.