Σέριφος!

Ταξίδι στο όνειρο!
Ταξίδι στο νησί με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα καταγάλανα νερά!

Λευκά σπίτια, εκκλησάκια με γαλάζιο ή λευκό θόλο, χρυσαφένιες αμμουδιές, καταγάλανα νερά, παραδοσιακοί οικισμοί φτιαγμένοι σε πλαγιές βουνων και όλα να κοινούνται σε ήρεμους ρυθμούς! Στην Σέριφο κανείς δεν βιάζεταί!

 

Η Σέριφος είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νησί! Η γραφική Χώρα σκαρφαλωμένη στον βράχο, τα χωριουδάκια Γαλανή, Κένταρχος και Συκαμιά χτισμένα στις πλαγιές των λόφων, το κοσμοπολίτικο Λιβάδι, ο Κουταλάς με τα μικρά του πέτρινα σπιτάκια, οι παλιές κατοικίες των μεταλλωρύχων, το Μέγα Λιβάδι με τα επιβλητικά ερείπια της εποχής της εκμετάλλευσης των μεταλλείων, όλα αυτά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό!

Πάμε να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα;

Φτάνοντας στην Χώρα, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο βραχώδες ύψωμα του όρμου του Λιβαδιού, πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει! Στην κορυφή του λόφου σώζονται ερείπια του ενετικού κάστρου, ενώ στο πιο ψηλό σήμείο υπάρχει η εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνου. Στην χώρα θα περπατήσετε μέσα σε δαιδαλώδη σοκάκια, θα δείτε πολλά εκκλησάκια, διόρωφα και τριώροφα σπίτια, το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα της κλασσικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου αλλά και την πλατεία των Μύλων! Φυσικά εδώ μπορείτε να φάτε τα τοπικά φαγητά τους αλλά και ότι άλλο θελήσετε, να πιείτε το ντόπιο τους κρασάκι στα πολλά εστιατόρια τους,αλλά και να ξενυχτήσετε στα μπαράκια που σφύζουν απο ζωή το βράδυ!

 

Τι πρωτοβλέπουμε όμως όταν φτάνουμε στην Σέριφο;

Το Λιβάδι, το οποίο είναι το λιμάνι του νησιού αλλά και η ψυχή της Σερίφου. Το Λιβάδι και μια από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες παραλίες, τον Αυλόμωνας, η οποία ειναι οργανωμένη με τις ομπρελίτσες της και τις ξαπλώστρες της! Όμως η Σέριφος δεν διαθέτει μόνο ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και καμπινγκ! Και η αλήθεια είναι ότι είστε πολλοί που το επιλέγετε! Που θα το βρείτε; Στα Λιβαδάκια, έναν οικισμό συνέχεια του Λιβαδιού!

 

Εννοείται ότι πρέπει να επισκεφτείτε το χωριό Ράμος, με την υπέροχη θέα στην θάλασσα αλλά και τον οικισμό Παναγιά, ένα πανέμορφο, γραφικό χωριουδάκι, χτισμένο πάνω σε εναν λόφο, με τα όμορφα και γραφικά σοκάκια του!

✔️ Πως θα πάτε; → Πατήστε ΕΔΩ
✔️ Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ 

Serifos

Λένε ότι στην Σέριφο υπάρχουν πάνω απο 70 παραλίες!
Πάμε να γνωρίσουμε κάποιες από αυτές;

  • ΑυλόμωναςΜε λεπτή χρυσαφένια άμμο, με λίγες ομπρελίτσες και ξαπλώστρες, με ρηχά νερά που ευχαριστιούνται μικροι, μεγάλοι!
  • Λιβαδάκια: Παραλία με άμμο και με πολύ σκιά!
  • Καράβι: Μια μικρή παραλία με άμμο που όμως, όταν θα κάνετε ηλιοθεραπεία απέναντι σας θα αγναντεύετε το νησί της Σίφνου!
  • Καλό Αμπέλι: Μια πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και με χρυσαφένια αμμουδιά!
  • Συκαμιά: Μια απο τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού με ύπεροχα νερά, με άμμο μέσα κι έξω από την θάλασσα!
  • Άι Γιάννης: Μια εκπληκτική παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά, αξίζει να την επισκεφτείτε!

The Say Greece Team

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.