Ζάκυνθος!

Καλώς ήρθατε στο “Τζαντε” ή “Φιορο του Λεβάντε”!
Καλώς ήρθατε στην αγαπημένη Ζάκυνθο!

Νά ήταν η θάλασσα κρασί και τα βουνά μεζέδες,
οι βάρκες κρασοπότηρα να πίνουν οι γλετζέδες.
Να χαμηλώναν τα βουνά να βλέπα το Λεβάντε,
να βλέπα την Κεφαλλονιά και το ωραίο Τζάντε.
Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά, Κέρκυρα και Λευκάδα,
αυτά τα τέσσερα νησιά στολίζουν την Ελλάδα.

Πως θα πάτε; →  Πατήστε ΕΔΩ
Που θα μείνετε; → Πατήστε ΕΔΩ!
Zakynthos

Ένα νησί καταπράσινο και με καταγάλανα νερά που θα σας μαγέψει απ την πρώτη στιγμή είναι το νησί του Ιονίου! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι η αξιόλογη μουσική παράδοση του, οι τοπικές θρησκευτικές τελετές του, το κρασί του, το εξαιρετικό λαδοτύρι του, τα μαντολάτα και οι κολόνιες του! Πάμε να γνωρίσουμε την Ζακυνθο, λοιπόν!


Η Ζάκυνθος και τα αξιοθέατα της!

Η αλήθεια είναι οτι η Ζάκυνθος έχει να σας δείξει πολλά! Αρχικά στην πόλη της Ζακύνθου μπορείτε να επισκεφτείτε, το ναό του Αγίου Διονυσίου, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθινών, που στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό Αρχείο Ζακύνθου και το Μουσείο Κατοχής και Εθνικής Αντίστασης, και το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθινών! 

Επίσης, στον όρμο του Λαγανά μποτείτε να δείτε, μνημείο του Αντρέ Βεζάλ, βέλγου γιατρού των Αναγεννησιακών χρόνων, τη Βασιλική του Παντοκράτορος, που χτίστηκε από τη βυζαντινή αυτοκράτειρα Πουλχερία, αλλά και τη Λίμνη Κεριού, οπού βρίσκεται η Πηγή του Ηροδότου και ευδοκιμεί το μοναδικό εντομοφάγο φυτό Urticularia. Ακόμα μπορείτε να δείτε την σπηλιά του Δαμανιού και τα Δώδεκα Πηγάδια, στην περιοχή του Ανδρονιού, τη Μονή Υπεραγάθου,την Μαύρη Σπηλιά στην Καλλιθέα, καθώς και το Βερτζάγειο Λαογραφικό Μουσείο στο χωριό Πηγαδάκια, τις Γαλάζιες Σπηλιές στο ακρωτήριο Σκινάρι και το θαλάσσιο σπήλαιο Δραγκουνάρα.

Η Ζάκυνθος και οι παραλίες της!

Στη χερσόνησο του Βασιλικού, υπάρχουν οι παραλίες όπως τα Καμίνια, τα Σεκάνια και η Δάφνη, αμμουδιές περιτριγυρισμένες από κέδρους, αλλά και ο Άγιος Νικόλαος, που αν και απομακρυσμένη είναι από τις πιο αξιόλογες!

Προτιμήστε όμως και την παραλία Πόρτο Ρώμα αλλά και την αμμουδιά του Γεράκα με ρηχά καταγάλανα νερά και χωρίς ανέμους να την χτυπάνε! Στον κόλπο του Λαγανά, υπάρχει η παραλία του Λαγανά με τους αμμόλοφους και τα αβαθή νερά, μια από τις πλέον πολυσύχναστες του νησιού ενώ στον όρμο υπάρχουν και τρία ακατοίκητα νησιά με ερημικές παραλίες!

Σηματική αναφορά αξίζει να κάνουμε για τις καρέτα-καρέτα, οπου η Ζάκυνθος είναι το καταφύγιο τους! Το σπάνιο αυτό είδος ξεχωρίζει για το καφεκόκκινο κέλυφός της και το μεγάλο κεφάλι της, μπορεί να φτάσει τα 1,25 μέτρα σε ύψος και τα 180 κιλά σε βάρος. Το Δεκέμβριο του 1999 ιδρύθηκε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, για την προστασία του οικοσυστήματος, μοναδικό σε όλη τη Μεσόγειο.

Για το τέλος σας αφήνουμε με το Ναυάγιο της Ζακύνθου!

Το ναυάγιο είναι μια παραλία πανέμορφη με κατακόρυφους λευκούς βράχους! Το χαρακτηριστικό της παραλίας είναι είναι ο σκελετός ενός πλοίου που προσάραξε εκεί στη δεκαετία του 1970 και αποτελεί το σύμβολο γοητειας της Ζακύνθου! Μην ξεχάσετε την ευκαιρία  να βγάλετε φωτογραφίες και να κολυμπήσετε στα ύπεροχα νερά του!

The Say Greece Team

 

SaveSave

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.