Ο Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο!

Ο Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο!

Ο μαέστρος των συναισθημάτων, έρχεται στην Αθήνα για τρίτη φορά, μετά τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου μαγεψε το κοινό σε μια sold out παράσταση! Φέτος, μαζί με το καινούργιο του αλμπουμ το Elements, επιστρέφει στις 19-20 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για ένα ακόμα μουσικό ταξίδι!

Ο Ludovico Einaudi ξεκίνησε την καριέρα του ως κλασσικος συνθέτης και άρχισε να ενσωματώνει και άλλα στυλ και είδη – όπως pop , rock κ.α. Άρχισε να συνθέτει τη δική του μουσική ως έφηβος, γράφοντας πρώτα και παίζοντας κιθάρα. Ξεκίνησε τη μουσική του κατάρτιση στο Conservatorio Verdi του Μιλάνου, αποκτώντας δίπλωμα στη σύνθεσή του το 1982. Την ίδια χρονιά πήρε μια τάξη ορχηστρικής διδασκαλίας από τον Luciano Berio και του απονεμήθηκε υποτροφία στο Φεστιβάλ Μουσικής Tanglewood!

Ο Ludovico Einaudi έγινε γνωστός από τα κομμάτια του που συμπεριλήφθηκαν στα soundtracks των πρόσφατων ταινιών ‘Intouchables’ και ‘I’m Still Here’ αλλά και στην τηλεοπτική μεταφορά του ‘Doctor Zhivago’, στο ‘This is England’ και ‘Acquario’ (όπου κέρδισε το Grolla D’oro για το Best Soundtrack). Από το τελευταίο άλμπουμ του, έχουν ξεχωρίσει τα κομμάτια “Night” & “Elements”.


To ‘Elements’ εμπνέεται από στοιχεία της φύσης, με κάθε κομμάτι να εξελίσσεται από μια μικρή χειρονομία ή μοτίβο, προκαλώντας ένα ταξίδι μέσα από κατακερματισμένες σκέψεις και συναισθήματα. Ο Einaudi λέει: “Είδα νέα σύνορα – στην άκρη ανάμεσα σε αυτό που ήξερα και αυτό που δεν ήξερα – που ήθελα πολύ να εξερευνήσω: τους μύθους δημιουργίας, τον περιοδικό πίνακα, τη γεωμετρία του Euclid, τα κείμενα του Kandinsky, Του χρώματος, τα στελέχη του άγριου χόρτου σε ένα λιβάδι, τα σχήματα του τοπίου … “

Το κομμάτι τίτλου ‘Elements’ αποτελεί αυτή την εξερεύνηση της οργανικής ανάπτυξης. Το άνοιγμα ξεκινά με μικρές, μετριοπαθείς χειρονομίες: ο “κτύπος της καρδιάς” του μπάσου και της ηλεκτρικής κιθάρας, με το μοτίβο της Ρόδου. Αυτό αναπτύσσεται βαθμιαία μέσα από τα κύματα ενέργειας, καθώς αναπτύσσεται κάθε στοιχείο, ενσωματώνοντας τελικά την πλήρη, σημαντική δύναμη της ορχήστρας των συμβολοσειρών. Αυτή η διάταξη σόλο στο πιάνο παραμένει πιστή στην αρχική εντύπωση, με κάθε στρώμα να αυξάνεται από τα αρχικά κομμάτια. Η μοναδική συνοδευτική σκηνή υποστήριξης υποστηρίζει τον σολίστ και αναπαράγει την ίδια αναζωογονητική ενέργεια με την εγγραφή άλμπουμ. Αυτή είναι μια ευκαιρία να βυθιστείτε στη μουσική και να βυθιστείτε σε μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία. Ο κύκλος ανοίγματος του πληκτρολογίου της “Νύχτας” αποτελεί την ταυτότητα του τραγουδιού, το οποίο εξελίσσεται σταδιακά με ευγενείς σταυροειδείς ρυθμούς από το πιάνο, αναμειγμένο με πλούσιες αρμονίες και κλιμακωτά θραύσματα από τις χορδές.

LUDOVICO

Πληροφορίες:

  • Ημερομηνία: Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουνίου 2017
  • Ώρα έναρξης: 21:00
  • Τιμές εισητηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 65€, A Ζώνη 55€, Β Ζώνη 45€, Γ Ζώνη 35€, Άνω Διάζωμα 33€, τα φοιτητικά και τα early bird εισιτήρια ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ! 
  • Προπώληση: www.viva.gr
  • Διέυθυνση: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 210 3241807

Καλή Διασκέδαση!
The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.