Μύκονος!

Η κοσμοπολίτικη Μύκονος, το νησί των ανέμων δεν χρειάζεται συστάσεις!

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Η Μύκονος ήταν από τα πρώτα ελληνικά νησιά που αναπτύχθηκε τουριστικά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. Σήμερα η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη. Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη χώρα ονομάζεται μικρή Βενετία λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.


✔️ Πως θα πάτε; → Με πλοίο: http://mikk.ro/rgG ή αεροπλάνο: http://mikk.ro/sLe
✔️ Που θα μείνετε; → http://mikk.ro/p0h

Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι: ο Άγιος Σώστης, ο Πάνορμος, η Λιά, το Καλό Λιβάδι, το Αγράρι, η Αγία Άννα, το Σούπερ Παραντάις, η Παράγκα, ο Ορνός και η πιο διάσημη και κοσμική, η Ψαρού. Επίσης το νησί κοσμείται από το Μοναστήρι της «Παναγίας της Τουρλιανής¨ στην Άνω Μερά , όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τουρλιανής . Στη Χώρα της Μυκόνου λειτουργούν οι ναοί : «Μεγάλη Παναγιά» ή «Μητρόπολη», η Αγίας Κυριακή και η Παναγία γη Πανάχραντος ή «Πανάχρα» ενώ σε όλο το νησί υπάρχουν πάνω από 500 εκκλησίες και ξωκλήσια «ένα για κάθε μέρα του χρόνου» όπως λένε οι ντόπιοι.

Η Μύκονος και τα μουσεία της!

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου: Κτίσθηκε το 1902, για να στεγάσει τα ευρήματα του 426/5 π.Χ. από τη Ρήνεια. Το αρχικό νεοκλασικό κτήριο πήρε τη σημερινή νησιώτικη μορφή του το 1934, ενώ το 1972 προστέθηκε η μεγάλη ανατολική αίθουσα. Από τα ευρήματα της Μυκόνου, εντυπωσιάζει ιδιαίτερα ο μεγάλος ‘Πίθος της Μυκόνου, με τις πλούσιες ανάγλυφες παραστάσεις του από τον Τρωικό Πόλεμο, κατανεμημένες σε ζώνες. Στο αρχαιολογικό μουσείο φιλοξενούνται κατά καιρούς εκθέσεις, με πιο πρόσφατη την έκθεση Vanity, μια διακυκλαδική έκθεση που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 με αντιπροσωπευτικά δείγματα κοσμημάτων που έχουν βρεθεί στις Κυκλάδες από τα νεολιθικά χρόνια έως και σήμερα.
  • Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου: Σκοπός του Μουσείου είναι η διατήρηση, προβολή και μελέτη της Ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης, και ειδικότερα η εξέλιξη και δραστηριότητα του εμπορικού πλοίου, κυρίως στoν ιστορικό χώρο του Αιγαίου.
  • Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου: Βρίσκεται στη θέση Κάστρο, κοντά στην Παραπορτιανή και στεγάζεται σε παλιό διώροφο καραβοκυραίικο σπίτι. Το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου έχει και τα εξής παραρτήματα: Το “Σπίτι της Λένας” Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό μεσοαστικό ισόγειο σπίτι του περασμένου αιώνα στην περιοχή Τρία Πηγάδια στη Χώρα της Μυκόνου. Αγροτομουσείο – Μύλος του Μπόνη Είναι ένα υπαίθριο μουσείο που παρουσιάζει τις παραδοσιακές αγροτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν στη Μύκονο για την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, με επίκεντρο τον παλιό Μύλο του Μπόνη σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας.

Η Μύκονος και οι διάσημες παραλίες της!

Πλατύς Γυαλός: Από τις πιο γνωστές και καθαρές θάλασσες, οργανωμένη και διαθέτει πολλά εστιατόρια!

Παραλία Ψαρού: Η παραλία της Μυκόνου με τα καθαρά νερά και τους διάσημους φίλους της!

Η παραλία του Ορνού: Ιδανική για οικογένειες, με πολλά καταλλύματα και μ’ ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στις απογευματίνες ώρες!

Καλαφάτης: Μια απο τις καλύτερες και ωραιότερες παραλίες του νησιού με μια ταβερνούλα στο τελείωμα της παραλίας!

Ελιά: Από τις μεγαλύτερες παραλιές του νησιού,οργανωμένη με πολλές ανέσεις και ξενμοδοχεία!

Τούρλος: Βόρεια της πόλης της Μυκόνου, χωρίς πολύ κόσμο και κοντά στην πόλη φυσικά!

Αγιος Στέφανος: Πάρτε το λεοφωρείο απ την την πόλη και κατεβείτε στην τελευταία σταση, εκεί θα μαγευτείτε με την παραλία!

Καλό Λιβάδι: Ιδανικό γι αυτούς που δεν θέλουν πολύ φασαρία και κόσμο!

Paradise: Μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου, με πολύ νέο κόσμο, με μουσική και χορό!

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα αμυγδαλωτά Μυκόνου, ζαχαρωτά με τριμμένο αμύγδαλο! Την κοπανιστή Μυκόνου, ένα μαλακό τυρί από ζύμωση, με μια έντονα πιπεράτη γεύση! Το Ξινότυρο της Μύκονου! Αλλά και να αγοράσετε μυκονιάτικα υφαντά!
The Say Greece Team 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.