Θάσος!

Το σμαραγδένιο νησί στο Βόρειο Αιγαίο!

Η Θάσος βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, αντίκρυ από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας. Το νησί είναι κατάφυτο και η ξυλεία αποτελεί ένα από τα κύρια εισοδήματα των Θασίων, όπως και η εξόρυξη μαρμάρου, ο τουρισμός, το λάδι, οι ελιές, το μέλι κ.ά. Ελιές, πεύκα, πλατάνια, έλατα, φλαμουριές, κέδρα, κρανιές και άλλα ήμερα και άγρια δένδρα καλύπτουν τους μικρούς κάμπους μέχρι τις κορφές των βουνών. To νησί σε όλη του την έκταση έχει ακτές, όπως τη Χρυσή Αμμουδιά στη Σκάλα Παναγιάς, τη Χρυσή Ακτή στη Σκάλα Ποταμιάς, τα Κοίνυρα, ο Παράδεισος, τη Θημωνιά, την Αλυκή, την Ψιλή Άμμο κ.α Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι πηγές που υπάρχουν στην Παναγία της Θάσου.

✔️ Πως θα πάτε; → ΕΔΩ
✔️ Που θα μείνετε; → ΕΔΩ

Οι δραστηριότητες που ευνοούνται στη Θάσο περιλαμβάνουν το θαλάσσιο σκι και το ψάρεμα, την πεζοπορία και την ορειβασία, το κυνήγι, καθώς και την παρατήρηση πουλιών. Επίσης, έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά να εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της διεθνούς οργάνωσης Bird Life για τη συνεχή παρακολούθηση από εθελοντές της σημαντικής περιοχής για τα άγρια πουλιά στη Θάσο. Ένα τμήμα του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης αξίας για τα άγρια πουλιά και είναι από τις πρώτες πανελλαδικά περιοχές που έχουν μπει σε καθεστώς παρακολούθησης από εθελοντές των παραπάνω οργανώσεων.

Αξιοθέτα!

  • Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Αρχαίο Θέατρο, Αρχαίο Λιμάνι, Αρχαίο Ωδείο, Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικός Χώρος Αλυκών, Αρχαιο Πύργο Θυμωνιάς, Αψίς Καρακάλλα.
  • Το Διονύσιο, το Εβραιόκαστρο, το Ιερό Ηρακλέους, την Ι.Μ. Αρχαγγέλου Μιχαήλ, την Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα, το Λαογραφικό Μουσείο Θεολόγου, Μουσείο Καλλιράχης, Μουσείο Λιμεναρίων.
  • Τη Λίμνη, τα Μεταλλεία, το Μουσείο Πολύγνωτου Βαγή, το Παλατάκι, τα Πέτρινα Γεφύρια, την Πύλη Δία Ήρας, την Πύλη Σειληνού, τις Σπηλιές, ο Ταρσανάς.
Τις παραλίες της Θάσου θα τις ερωτευτείτε!

Αλυκή! Οι Αλυκές βρίσκονται στην νοτιοανατολική πλευρά της Θάσου σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από το Λιμένα. Υπάρχουν δύο κόλποι στην Αλυκή με παραλίες από βότσαλο, άμμο και κρυστάλλινα νερά. Οι κόλποι χρησιμοποιούνται και σαν φυσικό λιμάνι από μικρά αλιευτικά. Η δυτική παραλία είναι πολυσύχναστη, οργανωμένη, με ταβέρνες και ουζερί. Η ανατολική παραλία είναι ήσυχη και όχι τόσο οργανωμένη. Δίπλα από τις παραλίες βρίσκεται μία χερσόνησος με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ιδανική για σύντομες πεζοπορίες.

Παράδεισος! Ο παράδεισος είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Θάσου. Το όνομά της το πήρε από την εξωτική ομορφιά και το δάσος που το περιβάλλει. Η παραλία είναι αμμώδης, έχει ρηχά νερά και συχνά κύμα. Το χρώμα της θάλασσας είναι γαλαζοπράσινο, θυμίζοντας μέρη τροπικά. Ο Παράδεισος αποτελεί μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, δυνατότητα διατροφής και beach volley. Αποτελούσε παραλία γυμνιστών, καθώς δεν φαίνεται από το δρόμο. Οι γυμνιστές όμως βρίσκονται στη μία άκρη της παραλίας χωρίς να προκαλούν.

Χρυσή Αμμουδιά, Σκάλα Παναγίας! Η Χρυσή αμμουδιά είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Απέχει από το Λιμένα 12χλμ, από την Παναγία 4χλμ και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το άλλο της άκρο είναι η Χρυσή Ακτή, παραλία της Σκάλα Ποταμιάς. Δημοφιλής, πολυσύχναστη, με ρηχά καθαρά νερά, οργανωμένη και κάτοχος μπλε σημαίας. Το όνομά της το οφείλει στο χρώμα που αντανακλά η άμμος στο φως του ήλιου. Είναι γνωστή και ως Αυλάκια ή Σκάλα Παναγίας.

Ψιλή Άμμος! Η Ψιλή άμμος βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Θάσου. Απέχει από το Λιμένα 45χλμ και από τον Ποτό 5χλμ. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη και υπάρχει χώρος στάθμευσης σε έναν ελαιώνα πάνω από αυτήν. Η παραλία είναι οργανωμένη και υπάρχει η δυνατότητα διατροφής. Η θάλασσα είναι ρηχή με λευκή ψιλή άμμο και λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Μακρύαμμος! Η Μακρύαμμος βρίσκεται στη βόρεια Θάσο και απέχει 2χλμ από το Λιμένα. Αποτελεί μια αμμώδη οργανωμένη παραλία με ρηχή θάλασσα, ιδανική για παιδιά. Επίσης έχει βραβευτεί με μπλε σημαία. Η παραλία της Μακρυάμμου είναι ιδιωτική και ανήκει στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Για την είσοδο σας θα πρέπει να καταβάλετε κάποιο χρηματικό ποσό. Η παραλία περιβάλλεται από τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις του σύγχρονου ξενοδοχείου.

Πευκάρι!
Το Πευκάρι βρίσκεται στη νότια Θάσο, μόλις 1 χλμ από τον Ποτό. Η απόστασή του από τον Λιμένα είναι 39χλμ. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία, με άμμο και βότσαλα, η οποία έχει βραβευτεί με μπλε σημαία. Η παραλία πήρε το όνομα της από το πευκοδάσος της περιοχής. Το Πευκάρι είναι δημοφιλές για τα θαλάσσια σπορ του ενώ κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.

Λιμανάκι, Λιμένας! Η παραλία Λιμανάκι βρίσκεται στο Λιμένα και έχει βραβευτεί με μπλε σημαία. Είναι μια οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία. Η παραλία έχει άμμο και ρηχά νερά, κάνοντάς τη ιδανική για μικρά παιδιά. Γύρω της υπάρχουν πολλές καφετέριες και ταβέρνες.

Σαλιάρα! Η Σαλιάρα είναι μια μικρή εξωτική παραλία στη βόρεια Θάσο. Βρίσκεται 5χλμ από το Λιμένα. Η παραλία είναι εκπληκτική με άσπρο πετραδάκι και το χρώμα του νερού καταγάλανο. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

Γκιόλα! Η Γκιόλα είναι μία φυσική βραχώδης πισίνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Αστρίς. Το ύψος των βράχων φτάνει τα 8 μέτρα από το οποίο πολλοί λουόμενοι βουτούν. Η διαδρομή προς την Γκιόλα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί να περπατήσετε.

Βάθη! Η Βάθη είναι μια εκπληκτική παραλία με πράσινα νερά και τριγύρω της πεύκα. Είναι ήρεμη, ερημική και δεν υπάρχει καμία οργάνωση. Η πρόσβαση από τη ξηρά είναι δύσκολη και γίνεται μέσω χωματόδρομου από τη Μακρύαμμο. Είναι πολύ δημοφιλής παραλία στα σκάφη και μπορείτε να την επισκεφθείτε εύκολα με ένα τουριστικό καραβάκι. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Θάσου.

Τελειώνοντας, να σας πουμε οτι η Θάσος είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ!Και διαθέτει πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται και εκπαιδευτές έμπειροι! Επίσης μπορείτε να κάνετε ιππασία με άλογα των ιππικών συλλόγων της Θάσου αλλά και πεζοπορία! Επίσης ποδηλασία αλλά και ψάρεμα!
The Say Greece Team

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s