Ροβιές Ευβοίας!

Οι Ροβιές είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο της Εύβοιας και ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Το χωριό Ροβιές είναι χτισμένο μέσα στο τόξο που σχηματίζουν τα πευκόφυτα βουνά Τελέθριο και Καβαλάρης, στην καρδιά ενός τεράστιου ελαιώνα που ενώνει τους πρόποδες του βουνού με τη θάλασσα. Είναι από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Βόρειας Εύβοιας με ατέλειωτη, σε μήκος παραλία και καθαρά βαθυγάλανα νερά, το ηλιοβασίλεμα δε θα σας συνεπάρει.

Στη μέση του χωριού, δεσπόζει το βενετσιάνικο πυργοκάστελο, που στέκει εκεί αιώνες τώρα, αγναντεύοντας τον βόρειο Ευβοϊκό. Σύμφωνα με κάποιους μελετητές το πυργοκάστελο των Ροβιών κτίστηκε από τον Γουλιέλμο Β’ τον Βιλλαρδουϊνο, πρίγκιπα της Αχαΐας κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον των Ενετών του νησιού ανάμεσα στο 1255 και 1258. Κοντά στο χωριό, στην τοποθεσία «Αράκλης» ή «Ηράκλειο» σχηματίζεται γραφικότατος κόλπος με πευκόφυτη εκτεταμένη και πανέμορφη παραλία.

Οι Ροβιές είναι ένα από τα ωραιότερα παραλιακά χωριά του δεύτερου σε μέγεθος ελληνικού νησιού. Δεν είναι θα ταν υπερβολήνα γράψουμε ότι εδώ το πράσινο του δάσους σμίγει με το γαλάζιο της θάλασσας. Ολόκληρη η γύρω περιοχή διαθέτει εκτεταμένη παραλία στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι. Η θάλασσα μπροστά στο χωριό είναι σχετικά ρηχή και τα νερά το καλοκαίρι αρκετά ζεστά. Επίσης στις Ροβιές θα αντικρύσετε το ομορφότερο ίσως ηλιοβασίλεμα στην Εύβοια.

Τι θα δείτε στις Ροβιές!

  • Την Μονή Οσίου Δαυιδ Του Γέροντος! Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου και άλλα πολύτιμα κειμήλια.
  • Οι καταρράκτες της Δρυμώνας! Θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τους πανέμορφους καταρράκτες της Δρυμώνας, μέσα σε μια ειδυλιακή τοποθεσία. Σε κατάλληλα σημεία έχουν τοποθετηθεί από το δασαρχείο ξύλινα τραπέζια και παγκάκια για πικ νικ. 
  • Το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς! Στο χωριό Κερασιά, με τις αμέτρητες κερασιές, όπως φανερώνει και το όνομα αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών Κερασιάς. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι ελέφαντες, οι καμηλοπαρδάλεις, οι μαχαιρόδοντες, τα ιππάρια, τα χαλικοθήρια και οι ρινόκεροι. Επισκέψιμο καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00-14:00 και 17:00-20:00. Τηλ. 2227098304 & 6976764990.

The Say Greece Team

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s