Σταυρός Θεσσαλονίκης

Αυτό που χαρακτηρίζει τις παραλίες της Θεσσαλονίκης είναι τα καταγάλανα νέρα, οι χρυσές αμμουδιές, αλλά και το πράσινο που τις περιβάλλει. Μια τέτοια ειναι και στον Σταυρό Θεσσαλονίκης! Θα ξετρελαθείτε με την φυσική ομορφιά της παραλίας, τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, αλλά και τις πολλές επιλογές αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ!

stavros-thessalonikis.jpg

Ο Σταυρός είναι κωμόπολη στα ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης και αποτελεί την έδρα του Δήμου Βόλβης. Ο Σταυρός περιβρέχεται από το Στρυμονικό Κόλπο (ή Κόλπο Ορφανού). Συνορεύει στα βόρεια με τα Βρασνά, δυτικά με τη Ρεντίνα και νότια με τη Βαρβάρα.

Το 1993 και οι τρεις παραλίες του Σταυρού, η δυτική, η κεντρική (των Πλατανιών) και η ανατολική (των Μηλιών) βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βράβευση που επαναλαμβάνεται από τότε κάθε χρόνο. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια παρατηρείται μία έκρηξη στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών με πολλά νεόδμητα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, σύσταση κέντρων διασκέδασης και οργάνωση των παραλιών, καθώς και με την προσέλευση οργανωμένων ομάδων τουριστών από την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Γερμανία.

stavros-thessalonikis2.jpg

Το παραλιακό κομμάτι του Σταυρού έχει πολλές υπηρεσίες, όπως μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ιατρείο, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα του τένις και μίνι-λούνα παρκ για τα παιδιά. Λίγο πιο πάνω βρίσκονται πολλά μαγαζιά για φαγητό και καφετερίες καθώς και μαγαζιά με σουβενίρ, είδη για την θάλασσα και ελαφριά καλοκαιρινή ένδυση.

Η Ομάδα του Say Greece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.