Μεθώνη!

Ο Όμηρος την χαρακτηρίζει Αμπελόεσσα αλλά και ως μια από τις επτά ομορφοβαλμένες πόλεις, που ο Αγαμέμνονας προσέφερε στον Αχιλλέα για να κατευνάσει την οργή του!

Η Μεθώνη και η Κορώνη είναι οι δίδυμες καστροπολιτείες της Μεσσηνίας. Σημαντική στρατηγική τοποθεσία με το μεγαλύτερο φρούριο της Πελοποννήσου! Μετά την απελευθέρωσή της, το 1828, ιδρύθηκε από τον Καποδίστρια στη Μεθώνη το Καποδιστριακό σχολείο.

Η πόλη σήμερα είναι πλούσια σε αρχαία μνημεία, καθώς και βυζαντινά, βενετσιάνικα και τούρκικα: εκκλησίες, τζαμιά, οχυρώσεις. Σπουδαίο είναι το κάστρο της, που φτιάχτηκε από τους Ενετούς και είναι περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα! Κατά την επίσκεψη σας εδώ να επισκεφτείτε οποσδήπωτε το κάστρο!

Το κάστρο της Μεθώνης είναι από τα σημαντικότερα του Ελλαδικού χώρου. Χτίστηκε από τους Βενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 μ.Χ. Είναι χτισμένο σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο. Τα τείχη του κάστρου είναι ενισχυμένα κατά διαστήματα με πύργους. Νότια του φρουρίου βρίσκεται ο πύργος Μπούρτζι, χτισμένος σε μία μικρή βραχονησίδα νότια του κάστρου. Συνδέεται με το κύριο φρούριο με μία γέφυρα με καμάρες. Στην ανατολική πλευρά του κάστρου υπάρχει σήμερα μικρός λιμενοβραχίονας που είναι μέρος του μικρού λιμανιού της Μεθώνης.Επίσης θα δείτε καθώς εισέρχεστε στο μεγάλο ανοιχτό χώρο τον κίωνα γνωστό και ως “η στήλη του Mοροζίνι”, τα ερείπια των τουρκικών λουτρών, της οικίας του Ιμπραήμ, τον ναού της Αγίας Σοφίας, αλλά και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος!

Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφτειτε το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου,τις Κατακόμβες του Αγίου Ονούφριου, το Πρότυπο Σχολείο Καποδίστρια αλλά και την πλατεία Συγγρού που βρίσκεται στο τέλος σχεδόν του κεντρικού δρόμου της Μεθώνης!

The Say Greece Team

Για περισσότερους προορισμούς ✈ ✈ ✈ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s