Πύλος

Η πανέμορφη κωμόπολη στις δυτικές ακτές του νομού Μεσσηνίας, χτισμένη στον όρμο του Ναυαρίνου απέναντι από το νησάκι της Σφακτηρίας σας περιμένει να την γνωρίσετε!

Ο Όμηρος έγραψε:
Κι ο ήλιος, αφήνοντας τη λίμνη την πανώρια, μες στον πολύχαλκο ουρανό, φως στους θεούς να φέρει και στους ανθρώπους του θνητούς στη γη την καρποδότρα. Κι αυτοί ήρθαν στην καλόχτιστη τη χώρα του Νηλέα…

Η Πύλος με την βαριά κληρονομιά της αφού σύμφωνα με τον Όμηρο πάντα, κάτω από το Παλαιόκαστρο Πύλου, βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πύλου δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας ευλογημένος τόπος,αφού ο ήλιος, η θάλασσα, η μακρά ιστορία και το φυσικό περιβάλλον∙ την κάνει το κέντρο της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας!

Γραφική και όμορφη στη Νότια είσοδο του Ναβαρίνου με το Νιόκαστρο να κυριαρχεἰ από πάνω της, τη μαρίνα και το λιμάνι της,τα καΐκια των ψαράδων και τα τουριστικά σκάφη,τα σπίτια με τα κόκκινα κεραμίδια, το κάστρο, και απέναντι η Γιάλοβα με το Διβάρι, την Βοϊδοκοιλιά, αλλά και το πέρασμα της Συκιάς και το Παλαιόκαστρο θα σας κάνουν να την ερωτευτείτε από την πρώτη στιγμή!

Τα αξιοθέατα της Πύλου είναι πολλά και αξίζει να τα επισκεφτείτε!

  • Η πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου βρίσκεται στο κέντρο της Πύλου και αποτελεί πραγματικό αξιοθέατο για την πόλη.
  • Το Παλαιόκαστρο στον εξαιρετικής ομορφιάς όρμο της Βοϊδοκοιλιάς δεσπόζει προσφέροντας μία μαγευτική θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος.
  • Το Νιόκαστρο όπου μπορείτε να δείτε εκτός των άλλων την Ακρόπολη, το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, καθώς και να θαυμάσετε την πλούσια συλλογή του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux.
  • Το Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φιλοξενούνται ευρήματα από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου, που τοποθετούνται χρονολογικά στη Μυκηναϊκή, Αχαϊκή, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Εποχή.
  • Το σπίτι Κωστή Τσικλιτήρα το οποίο σύντομα θα στεγάσει τη Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη του Δήμου.
  • Το Ανάκτορο του Νέστορα, το νησάκι Σφακτηρία, τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και το Πολυλίμνιο!

Η Πύλος όμως είναι και οι τοπικές της γεύσεις και τα προιόντα της! Οι ελιές, τα σταφύλια, η σταφίδα, τα σύκα, τα εσπεριδοειδή και τα οπωροκηπευτικά είναι κάποια κύρια γεωργικά προϊόντα που παράγονται στη Μεσσηνία ! Ακόμα από τις ξεχωριστές γεύσεις της τοπικής κουζίνας είναι τα παστά, η βραστή γίδα, ο τηγανιτός βακαλάος με σκορδαλιά, το ψητό γουρουνόπουλο, και τα μοναδικά για τη γεύση και την ποιότητά τους λουκάνικα καπνισμένα με φασκόμηλο. Επίσης μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε θαυμάσιες δίπλες, λαλάγγια και λαδοκούλουρα. Αλλά και να προμηθευτείτε τις περίφημες ελιές Καλαμών, το μέλι, που είναι εξαιρετικής ποιότητας, παστέλια, ούζο, ξύδι μπαλσάμικο, τραχανά, χυλοπίτες, αρωματικά φυτά και βότανα.

Όταν όμως μιλάμε για την Πύλο αυτόματα το μυαλό μας πηγαίνει και στις μαγικές παραλιές της!Όπως την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, όπου ειναι και η πιο δημοφιλής παραλία ολόκληρου του νομού Μεσσηνίας αποτελούμενη από ψιλή άμμο και σχηματίζοντας εναν ολοστρόγγυλο κόλπο, που περικλίει μέσα του πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία της Γιάλοβας, μία εκτεταμένη αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά που θα σας ενθουσιάσει! Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε τα νερά της παραλίας Χρυσή Άμμος αλλά και την όμορφη παραλία Ρωμανού που βρίσκεται στο χωριό Ρωμανός!

The Say Greece Team

Για περισσότερους προορισμούς ✈ ✈ ✈ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.