Ναύπλιο

Η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου, κι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για Σαββατοκύριακο όλες τις εποχές του χρόνου. Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, όπου υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828-1833 και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία, έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό των κατοίκων της Αττικής και της Πελοποννήσου καθώς απέχει λίγο και από τις δυο περιοχές. Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσπεργκ) καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τα δύο ενετικά κάστρα, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Ανεβαίνοντας τα 999 σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι μπορείτε να έχετε την πόλη στα πόδια σας! Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακη!

Στην παλιά πόλη που είναι γεμάτες καφετέριες, μπαράκια και ταβέρνες, θα μπορέσετε να πάρετε μια ανάσα απολαμβάνοντας τη θέα απέναντι στο Μπούρτζι!

Επίσης στην πλατεία Συντάγματος,βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικόν που στέγασε το πρώτο κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους και το Παλιό Τζαμί. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια καταλαμβάνουν όλο το μήκος της οδού Σταϊκοπούλου, στο τέρμα της οποίας βρίσκεται το Μουσείο Κομπολογιού. Τα σοκάκια γύρω από αυτόν το δρόμο προσφέρονται για τουρκικές κρήνες και χαμάμ,ενθύμια της τουρκικής κυριαρχίας,και ιστορικές εκκλησίες.

The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.