Ορεινή Αρκαδία!

Η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου-Τρίπολης έχει σχεδόν εκμηδενίσει τις αποστάσεις και έτσι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μπορούμε να βρεθούμε στην ειδυλλιακή Αρκαδία. Η πανέμορφη αυτή γη, αποτελεί ένα ακόμη καλά κρυμμένο θησαυρό της ελληνικής υπαίθρου!

 

Ο ρομαντίκος αυτός προορισμός θα σου επιτρέψει να αφεθείς σε εικόνες και παραστάσεις που μόνο η ελληνική φύση μπορεί να σου δώσει. Να περπατήσεις σε δάση με έλατα, να ακούσεις και να μαγευτείς απο ήχους, να δεις πως η φύση αλλάζει χρώματα και κυρίως να μπείς σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό απο αυτόν της πόλης!

Είναι όμως μόνο για ρομαντικούς η Ορεινή Αρκαδιά;
Οχι, θα έλεγε κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά το μέρος! Είναι ένα ταξίδι στο οποίο μπορείς να κάνεις από ράφτινγκ μέχρι ορειβασία και από σκι μέχρι ιππασία. Ένα ταξίδι στο οποίο θα φας πάρα πολύ καλά, στο οποίο θα περάσεις ώρα σε τουριστικά αλλά και στα πιο αυθεντικά μαγαζάκια.

 

Ποιά είναι όμως τα μέρη που πρέπει κάποιος 100% να επισκεφτεί;

  • Πρώτα απ΄όλα είναι η Δημητσάνα, ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο αριστοτεχνικά στην πλαγιά του βουνού με τα σπίτια να ταιριάζουν όλα μεταξύ τους σαν σε πίνακα ζωγραφικής. Και από κοντά είναι και η Βυτίνα που έχει όμως άλλη χάρη γιατί ειναι πιο πόλη!
  • Οπωσδήποτε μετα πρέπει να επισκεφτείς την όμορφη Στεμνίτσα με τα αρχοντικά και το καφενείο στην πλατεία. Πιο ήσυχη για τη βόλτα σου και το φαγητό σου. Και κατεβαίνοντας μια πλευρά του Μαίναλου, θα βρεθείς στο Ελληνικό, το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις τη βόλτα σου στον Λούσιο ποταμό ή μια ξενάγηση σε ένα από τα τρία πανέμορφα μοναστήρια που είναι χτισμένα πάνω στο βράχο με το ποτάμι να κυλά ορμητικό από κάτω τους!
  • Επίσης το χιονοδρομικό του Μαίναλου που θα βρεις σε πολύ κοντινή απόσταση από το Λεβίδι είναι κυρίως για την περίοδο που το βουνό είναι χιονισμένο. Αλλά όλη αυτή η περιοχή μαζί με τις διαδρομές της είναι πανέμορφα να τα επισκεφτείς και το φθινόπωρο και την άνοιξη.

 

Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος και δεν είναι άλλο απο το φαγητό! Ένας καλοφαγάς θα καταλάβει τι εννοώ! Το φαγητό στην ορεινή Αρκαδία δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει. Ειδικά αν είσαι λάτρης της ελληνικής κουζίνας και του κρέατος, θα βρεις πολλές επιλογές που θα σε κάνουν να θες να επιστρέφεις στον τόπο μόνο και μόνο για τις γεύσεις του. Τραχανάς, χυλοπίτες, τυριά, μέλι, γιαούρτι, βότανα και κάθε λογής καλούδι της ελληνικής γης θα βρεις Στα διάφορα μικρομάγαζα!

The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.