Το όμορφο Θησείο μας!

Το Θησείο οφείλει το όνομά του στον ομώνυμο ναό του Ηφαίστου (από τις ανάγλυφες παραστάσεις των άθλων του Θησέα που απεικονίζονται στις μετώπες του), ορίζεται δύσκολα γεωγραφικά. Περιτριγυρίζεται από τις γειτονιές των Πετραλώνων (νοτιοδυτικά), του Κεραμεικού (δυτικά), του Ψυρρή (βόρεια) και (δυτικά) βλέπει στο Μοναστηράκι. Υπάρχουν όμως κομβικοί δρόμοι, που έχουν γράψει την ιστορία του, την ιστορία μιας μικροσκοπικής συνοικίας που εδώ και δεκαετίες βρέθηκε στον πυρήνα της αθηναϊκής διασκέδασης, μέρα και νύχτα, όλη τη βδομάδα: ,Νηλέως, Ηρακλειδών, Επταχάλκου. Κάποτε γεμάτοι ροκάδικα και καλλιτεχνικά μπαρ, πάντα με παραδοσιακές ταβέρνες κι εστιατόρια. Την τελευταία δεκαετία εδώ άνθησε και ο θεσμός του νεοκαφενείου.

Θησείο

Απο τον λόφο της Πνύκας και καθισμένος σε κάποια απο τα πέτρινα καθίσματα, χορταίνει κανείς μια απο τις καλύτερες απόψειςτου Παρθενώνα!

Το Σινέ Θησείον (το καλύτερο θερινό σινεμά στον κόσμο,σύμφωνα με το CNN) αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τις καλοκαιρινές νύχτες!

Στο Αστεροσκοπείο, εκεί στεγάζεται και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο,αλλά και το Γεωαστροφυσικό μουσείο στο παλιό κτίριο που χτίστηκε με βάση τα σχεδια του Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν στο λόφο των Νυμφών.

Αστεροσκοπείο, Θησείο

The Say Greece Team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.